2

Far North Queensland in een notendop. Een paradijs op aarde … Letterlijk

far north queensland

In dit artikel ga ik Far North Queensland globaal met je doornemen. Far North Queensland is zoals het al zegt het hoge noorden van Queensland. Dit gedeelte van Australië, dat je tegenkomt aan de Oostkust, is hét tropische paradijs. Wanneer je naar Australië gaat, mág je dit gewoon niet overslaan. Naast de natuurlijke schoonheid van dit gebied, zijn er tal van activiteiten te vinden. Denk aan duiken, snorkelen, vissen, 4x4 tours, bungee jumpen, skydiven, wandelen, wildlife tours zoals krokodillen en nog veel meer! 

In dit artikel leer je:

 • Wat Far North Queensland bedekt
 • De leuke dingen die je er kan doen
 • Dat de natuur daar werkelijk adembenemend is
 • check
  Dat krokodillen iets zijn om voor uit te kijken

Leestijd: 3 minuten

More...

Far North Queensland, Australië

far north queensland

Links ze je een kaart van de staat Queensland met de verschillende delen en zie je dus ook Far North Queensland. Vaak is voor reizigers Cairns het eindstation van hun reis. Ze hebben dan de Oostkust van Australië van Zuid naar Noord afgereisd en eindigen dan in de tropen.

Het is afhankelijk van waar je begint. De meeste reizigers beginnen in Sydney en reizen dan naar Cairns.

Sommigen doen dit juist andersom, die beginnen in Cairns en gaan dan naar Sydney. Dit is afhankelijk van de tijd waarin je reist.

In december is het in Australië namelijk hartstikke zomer en beginnen ze in Sydney om zo bijvoorbeeld in juli in Cairns te eindigen wanneer het winter is in Australië maar in het Noorden nog héél mooi weer.

Wil je weten wat de beste reistijd is om naar Australië te gaan?

In de Australische winters wordt het in de omgeving van Cairns niet kouder dan 17 graden en dat is dan in de nacht. Als je er een tijdje zit dan zal je merken dat je dat koud gaat vinden, terwijl als je in Nederland dat zou hebben na de winter je een korte broek aan trekt! Overdag is het rondom Cairns meestal een aangenamen 25 graden. Heerlijk!


De regio's van Far North Queensland

Cairns

Cairns heeft zoals de meesten van jullie weten een speciaal plekje in mijn hart. Wanneer je mijn gratis gids hebt bemachtigt, dan weet je dat hier voor mij vriendschappen en liefdes zijn ontstaan en dat ik daarnaast mezelf heb verrijkt met het doen van soorten werk dat ik nooit zou hebben gedaan als ik niet zou zijn gaan reizen, zoals hovenieren.

far north queensland

Heb je mijn gids nog niet binnen en zou je dat graag willen?
Klik op de knop hieronder en haal 'm TIJDELIJK GRATIS binnen.

Cairns is het centrale punt van Far North Queensland en het goed is bereikbaar. De luchthaven biedt een mooi aanbod van nationale en internationale vluchten waardoor jij makkelijk van en naar Europa kan vliegen met mooie tussenstops in bijvoorbeeld Zuid Oost Azië. 

Vanuit Cairns kan je vervolgens heel veel tours doen. Zo wordt het bijvoorbeeld ook weleens "The Gateway to the Great Barrier Reef" genoemd. Het is dus makkelijk om te gaan duiken, snorkelen of andere activiteiten te doen op het rif. Hier staat het ook om bekend.

Daarnaast kan je echter ook andere tours doen die meer te maken hebben met de meer landelijke gebieden, zoals "The Daintree Rainforest" en "The Atherton Tablelands". Dit zijn locaties die je zeker niet moet overslaan als je daar in de buurt bent.

Als je op zijn Australisch bier wil drinken en te gaan 'pub crawlen', dan biedt Cairns een mooi aanbod om te drinken, te feesten en veel sociale contacten op te doen.

Wil je meer weten over Cairns en wat je er kunt doen?

 • Kom hier te weten wat voor leuke dingen je in Cairns kan doen

The Great Barrier Reef

far north queensland

The Great Barrier Reef is één van de 7 wereldwonderen en niet zonder reden. Naast de schoonheid en de biodiversiteit is het rif groter dan de Chinese Muur en je kunt het zien vanuit de ruimte. 

The Great Barrier Reef biedt uitgebreide tours an met activiteiten zoals duiken, snorkelen, zeilen en vissen of boottochten naar de de eilanden. Je kan kiezen uit 900 eilanden!

Wil je meer weten over The Great Barrier Reef en wat je er kunt doen?

 • Kom hier te weten wat voor leuke dingen je bij The Great Barrier Reef kan doen

The Atherton Tablelands

The Atherton Tablelands is een gebied dat vanaf Cairns landinwaarts ligt. Je kan het via twee hoofdwegen makkelijk bereiken en dit is via Gordonvale en Yungaburra of via Kuranda en Mareeba. 

The Atherton Tablelands of gewoon "The Tablelands" liggen ongeveer 800 meter hoger dan Cairns. Over het algemeen is het dus wat kouder daar. In de winter kan het een minimum bereiken van ongeveer 10 graden in de nacht maar is het nog steeds aangenaam met overdag een temperatuur van 25 graden.

far north queensland

De Tablelands biedt hele mooie uitzichten en prachtige watervallen. Daarnaast is er veel landbouw en zou je daar dus aan werk kunnen komen mocht je dat willen. Ook hangt er een atmosfeer die men 'hippie'-achtig noemt in sommige gebieden. Eén ervan is Kuranda en de ander Yungaburra. 

Wil je meer weten over The Atherton Tablelands en wat je er kunt doen?

 • Kom hier te weten wat je bij The Atherton Tablelands kan doen

The Daintree Rainforest

far north queensland

The Daintree Rainforest is één van mijn favoriete plekken ter wereld. Ik weet het, mijn persoonlijke mening komt hier keihard door, maar ook van Far North Queensland en ook Australië vind ik het de mooiste plek die er is. 

Maar even buiten mijn mening om, het is werkelijk prachtig!!!!!! Het regenwoud wordt gezien als één van de meest complexe regenwouden van de aarde.

De Daintree is een combinatie van mooie stranden, een rif en het dichte bos. Dit is een bijzondere combinatie en vooral voor de ervaring die erbij komt. Je kan van het dichte bos zo naar het open strand 'ontsnappen' en daar ook nog eens genieten van tours. De biodiversiteit is enorm. Je vindt er de mooiste bomen, vogels, kikkers, padden, hagedissen, spinnen, noem maar op. Vind je vooral de laatste diersoorten wat moeilijker te handelen? Ten eerste zeg ik: "Suck it up". Het valt best mee en je ontzegd je iets moois in het leven als je het daarvoor laat. Ten tweede, er zijn normale wegen en er is normale accommodatie. Je krijgt weinig te maken met deze dieren, behalve als je er naar op zoek gaat.

The Daintree Rainforest is op verschillende manieren te bereiken, maar de meest makkelijke en gebruikelijke manier is om via Port Douglas, Mossman en de Cape Tribulation Road de Daintree Ferry te pakken. Zodra je van die Ferry af komt zit je onmiskenbaar in het bos. 

Krokodillen

Let trouwens wel op; het is een gebied waar veel krokodillen actief kunnen zijn. Zwemmen in de zee wordt er afgeraden. Dit komt mede doordat er een vrouw door een krokodil is gepakt. Maar aan de andere kan is het ook niet zo slim om te gaan zwemmen om 10 uur 's avonds wanneer je als Australiër weet dat je in krokodillengebied zit en het nachtdieren zijn. Pas dus op.

Wil je meer weten over The Daintree Rainforest en wat je er kunt doen?

 • Kom hier te weten wat je bij The Daintree Rainforest kan doen

Laat van je horen!

Ben jij ook naar Far North Queensland geweest of wil je graag gaan? Heb je een mooie ervaring te delen of wil je wat meer weten? Laat hier onder van je horen!


TIJDELIJK Gratis mijn Australië Gids Downloaden!
Kangoeroeland Australië Gids

Download nu TIJDELIJK deze GRATIS Kangoeroeland Australië Gids. In deze gids vind je handige tips en trucs om je reis zo goedkoop en efficiënt mogelijk te beginnen. Als BONUS krijg je nu ook persoonlijke verhalen om je te inspireren tijdens je reis of om nog te gaan reizen.

Je gegevens zijn 100% veilig en worden nooit met derden gedeeld.

Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
Graeme - September 6, 2022

Hi Luke,
Where about in Far North Queensland is this above photo? I’ve seen photos of this location with people on the beach in the tidal creek but don’t know the name of it. Can you help me?

Reply
  Versio - September 6, 2022

  Hi Graeme,

  It’s Whitehaven Beach, one of the hotspots of the Whitsunday Islands. Definitely worth a visit when you’re there.

  Reply

Leave a Reply: