Luuk
geld overmaken australië

Als je gaat reizen werk je vaak met verschillende valuta's. Zo zal je misschien ook een keer geld overmaken naar Australië. De oude manieren van geld overmaken zijn duur. Ik praat dan over geld overmaken van bank naar bank. In dit artikel bespreek ik de nieuwe manier met je.

In dit artikel leer je:

 • El cheapo geld overmaken naar Australië
 • Wat NIET de manier is om geld over te maken
 • De manier om WEL geld over te maken naar Australië
 • Wat TransferWise is
 • Hoe TransferWise werkt
 • Waarom dat beter is dan de 'normale' manier

Leestijd: 4 minuten

More...

Goedkoop geld overmaken naar Australië

Nederlanders staan in de wereld bekend als zuinige mensen. Er bestaat niet voor niets de uitspraak 'Going Dutch'. Dit houdt in dat als mensen bijvoorbeeld uit eten gaan, ieder voor zichzelf betaalt. Ik ben er trots op dat wij in een uitdrukking voorkomen, want 'if you ain't Dutch, you ain't much' ... 

Enne over zuinig zijn: Belgen, jullie kunnen er ook wat van! 😉

Geld overmaken naar Australië kan duur zijn

Waar ik tegenaan liep tijdens mijn reis door Australië waren de hoge transactiekosten om contant geld te pinnen. Simpelweg geld overmaken naar Australië vanaf mijn Nederlandse bank bracht nóg hogere kosten met zich mee.

Pas na een jaar kreeg ik te horen over TransferWise. TransferWise heeft een unieke manier (of gewoon superslim) om je geld van jouw Nederlandse of Belgische bank over te maken naar een rekening in het buitenland. 

Hoe het werkt samengevat in een video

Hieronder heb ik een video voor je waarin ik in beeld uitleg hoe TransferWise werkt. Daarbij laat ik je in deze video zien hoe ik 200 euro van mijn Nederlandse bankrekening overmaak naar mijn Australische bankrekening.

Wil je nu al je goedkope overboeking doen? Druk dan op de knop hieronder.


De verkeerde manier

Hoe je geen geld overmaakt, is direct van bank naar bank. Dit lijkt echter wel de meest logische optie: Hoe wil je anders geld overmaken naar Australië ... 

De redenen waarom je niet direct geld van bank naar bank overmaakt zijn de volgende​:

 • Nederlandse banken brengen kosten in rekening voor het overboeken naar het buitenland. Dit ligt meestal rond de 10 euro.
 • Australische banken brengen ook kosten in rekening voor het ontvangen van het geld. Dit ligt ook rond de 10 euro. Je komt dus op 20 euro per overboeking.
 • Banken gebruiken de actuele wisselkoers, maar voegen er een zogenaamde 'markup' (opslag oftewel een extraatje) aan toe om aan de valutawissel te verdienen. Deze manier neemt een groot deel in beslag voor het inkomen van een bank en ze zullen je niet vertellen wat deze markup is. Je weet dus eigenlijk niet precies wat je betaald bij een overboeking naar het buitenland. Tel dus bij de 20 euro nog wat extra's en dan kom je bij een overboeking van 1000 euro toch al snel op 40 of 50 euro uit.
geld overmaken naar australië

Geld overmaken naar Australië op de JUISTE manier

Er zijn twee Estlandse slimmerikken in deze wereld geweest. Deze slimmerikken hebben TransferWise opgericht en dit werkt zo simpel dat het geniaal is.

TransferWise is met een oplossing gekomen waardoor jij:

 • Tegen de actuele wisselkoers geld overmaakt van Nederland naar Australië ZONDER de eerdergenoemde opslag die jouw bank hanteert;
 • Tegen veel lagere transactiekosten geld overmaakt naar het buitenland. Dit komt door de werking van Transferwise die ik zo ga uitleggen;
 • De transactiekosten die je betaald bij TransferWise liggen tussen de 0.5% en 1% afhankelijk van de valuta waarin je dat doet (klik hier voor meer info). Dus voor 1000 euro betaal je maximaal 10 euro.

Hieronder zie je een prijsvergelijking die ik net heb opgeroepen op de website van TransferWise. Ik heb een bedrag van 1,000 euro gepakt.

geld overmaken naar australië

Zo werkt TransferWise

TransferWise heeft over de hele wereld banken zitten. Zo hebben ze er bijvoorbeeld één in Nederland en zo hebben ze er bijvoorbeeld één in Australië. 

Stel:

Je bent in Australië, je hebt inmiddels je Australische bankrekening geopend en je wil graag vanaf jouw Nederlandse bank je zuurverdiende gespaarde geld overmaken naar Australië. 

Je geeft TransferWise de opdracht om geld over te maken en die doet dan het volgende:

Het geld dat jij over maakt, stuur jij naar de bankrekening van TransferWise in Nederland, waarop Henk vanuit Nederland contact opneemt met James in Australië en zegt: "Yo James, you good old fella ... Maak even wat geld over van onze Australische bankrekening naar de Australische bankrekening van die super toffe reizig(st)er die vastzit in de Gold Coast omdat ie al z'n centjes heeft opgezopen."

Waarop James zegt: "Ja, is goed!"

Het geld hoeft op deze manier geen grens over en dus mis jij een groot deel van de transactiekosten. Eigenlijk heeft TransferWise een manier bedacht om de banken te gebruiken en direct te omzeilen. 

Binnen 1 tot 4 dagen is het geld overgemaakt. Meestal is dit sneller, maar het bedrijf is verplicht een bepaalde richtlijn aan te geven.

geld overmaken naar australië

Is TransferWise te vertrouwen?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg van reizigers. Begrijpelijk ook, want je laat een ander bedrijf jouw geld overmaken naar Australië. "Is het wel te vertrouwen?" is de vraag die ik mezelf ook stelde. Ik was zelf op onderzoek uitgegaan en kwam op onder andere Wikipedia uit en TrustPilot.

TransferWise is volledig te vertrouwen. Zelf gebruik ik het altijd wanneer ik geld wil overmaken naar buitenlandse bankrekeningen. Wikipedia meldt onder andere dat PayPal heeft geïnvesteerd in het bedrijf toen het in oprichting was. Dit zegt al veel. Een groot bedrijf als PayPal zou nooit investeren als het idee niet goed zou zijn.

Daarnaast geeft TrustPilot met meer dan 54,000 beoordelingen van gebruikers van TransferWise een 9.2 als cijfer. Heel veel mensen zijn dus positief over TransferWise en hebben er goede ervaringen mee gehad.


Doe nu je eerste GOEDKOPE overboeking

Klik op deze link als jij TransferWise wil gaan gebruiken om geld over te maken naar Australië. Via deze link kom je terecht op de website van TransferWise waar je je kan aanmelden. Maak meteen een groot bedrag over, dan mis je in ieder geval de kosten. Damn ... wat zijn we toch weer lekker zuinig!


Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

 • Stappenplan en Routes
 • Tips op het gebied van accommodatie
 • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}