Luuk
goedkope vliegtickets naar australië

Het kopen van een vliegticket naar Australië zal de grootste hap uit je zuurverdiende spaarcentjes taart nemen. Het is dus belangrijk om dit hier even de tijd voor te nemen, zodat jij goedkope vliegtickets naar Australië vindt, vóórdat je gretig op die koopknop klikt.

In dit artikel leer je:

 • Trucs toe te passen om de goedkoopste vliegtickets te vinden 
 • Op welke website je het beste een vliegticket kan boeken
 • Wanneer je het beste kan boeken
 • Te boeken op een manier dat jou uitkomt
 • Dat je voor 368 euro al naar Australië kan vliegen
 • Hoe je geld verdiend met meer geduld

More...

Goedkope vliegtickets naar Australië

Goedkope vliegtickets boeken naar Australië, hoe doet je dat?

We kennen allemaal de traditionele manieren om dit te doen. Alleen deze manieren zijn nu een beetje old school.

Om er even een paar te noemen:

 • Boek je ticket op dinsdag en niet op woensdag;
 • Van een ander IP-adres je ticket boeken;
 • Ongeveer een half jaar van tevoren je vliegticket boeken (dat trouwens gewoon een verkooptruc is om die vliegtuigen op tijd vol te krijgen);
 • Cookie-geschiedenis wissen van je browser;
 • Bepaalde zoekmachines gebruiken die niet meer goed genoeg zijn (hier zoom ik verder op in).

Met de bovenstaande manieren kan je geluk hebben dat het enigszins werkt, met een besparing van een paar tientjes. Er is echter een manier waarop jij altijd goedkoop vliegtickets kan boeken waarmee je zo 200 euro bespaard.

Boek je ticket

De eerste stap om goedkope vliegtickets naar Australië te boeken is door naar de juiste zoekmachine te gaan.

Je kent er vast een hele hoop, maar degene die ik aanraad is Skyscanner.

Skyscanner is een soort Google onder de vliegticket zoekmachines. Met andere woorden, het zoekt gewoon super goed.

Bepaal je reis aan de hand van Skyscanner

Het mooie van is Skyscanner is dat jij een overzicht kan fiksen waarin je kan zien op welke dag je het beste kan vliegen. 

Ik zal het aan de hand van een voorbeeld even uitleggen. Ik pak een enkele reis van Amsterdam naar Australië. Het moment dat ik dit artikel schrijf, is begin april 2017.

goedkope vliegtickets naar australië

Zoals je ziet in het bovenste plaatje heb ik Amsterdam als vertrekpunt ingevuld en Australië als bestemming. Daarnaast heb ik de optie Enkele reis geselecteerd. Op deze punten kom ik terug.

Bekijk je vertrekdatum per maand en niet per dag

Bij het invullen van je vertrekdatum, staat Skyscanner standaard ingesteld op Specifieke datum. Dit kan je veranderen naar De hele maand.

Als je deze optie kiest, kan je de prijzen vergelijken per maand en heb je dus meteen overzicht over die maand die jij kiest.

Als je dan ook nog eens kiest voor de optie Goedkoopste maand, dan sla je een slag waar Hans Kazàn 'U' tegen zegt.

De Vliegklasse en reizigers laat je op 1 volwassene, Economy. Als je met meerdere mensen reist is het beter om individueel de tickets te boeken om het goedkoop te houden.

Check de video hieronder waarin ik het voor doe voor mijn reis naar Bali.

Hou de opties van aankomst open

Klik op Zoeken en het volgende komt tevoorschijn:

goedkope vliegtickets naar australië

In de het bovenstaande plaatje zie je de eerste vier getoonde opties waarnaar je kunt vliegen, beginnend met de goedkoopste. In dit geval is dat Perth.

Perth ligt aan de Westkust van Australië en ik ga voor dit voorbeeld er even van uit dat jij je reis aan de Oostkust wil beginnen.

De steden die je hierboven ziet, die aan de Oostkust liggen, zijn Melbourne en Sydney. Hiervan is Melbourne de goedkoopste optie om naar toe te vliegen vanuit Nederland.

Lees meer over de oostkust van Australië


Met de stad Melbourne als optie om naar toe te vliegen, ga ik even door en zie ik het volgende:

goedkope vliegtickets naar australië

In het bovenstaand plaatje zie je alle reisopties in de goedkoopste maand dat in dit geval mei 2017 is.

Als jij dus nu denkt: "Yo, ik zou wel naar Australië willen voor een mooie lange reis", dan kan jij er dus al over een maand voor het goedkoopste naar toe. 

Je kan zien dat ik 16 mei 2017 heb geselecteerd. Dit is het groene blokje en is de goedkoopste optie van die maand. Vervolgens klik je op Vluchten tonen.

goedkope vliegtickets naar australië

Hierboven zie je de eerste 4 opties die je krijgt als je op Vluchten tonen hebt geklikt. De lijst van opties is erg lang en loopt in prijs op. 

Let op je tussenstops

Zoals je ziet is de eerste optie naar Melbourne toe 368 euro! Echter een nadeel van deze optie is dat het 52 uur duurt met 2 tussenstops voordat jij in Australië bent aangekomen.

Toch ben ik even gaan kijken hoe de tussenstops geregeld zijn:

goedkope vliegtickets naar australië

Zoals je hierboven kan zien, stap je over in Oslo en in Bangkok.

Je komt vanuit Amsterdam om 23:20u aan in Oslo en moet daar wachten tot 14:50u de volgende dag om de vlucht naar Bangkok te pakken. In Bangkok kom je dan om 06:55u aan en vertrek je weer in de avond om 21:40u.

Nu doe je over de reis dus 52 uur en voor veel mensen is dat een beetje te gortig. Kan ik begrijpen.

Persoonlijk heb ik een reis als dit al eens meegemaakt en had ik ook van 's ochtend vroeg tot 's avonds laat een overstap in Bangkok en op een ander vliegreis een keer op Osaka voor zo lang. Het leuke hiervan vind ik dat je in de tijd van de overstap voor een visum voor een dag krijgt en dus de stad in mag.

Bij mij werd dat op Bangkok een tempel toer, ik heb iets met tempels. Ik sloot later af met bier op de Khao San Road met een Nederlandse kennis die ik uitgerekend daar tegenkom...iets met kleine wereld enzo.

Als de lange overstap nog een iets te grote stap is

Als dit bijvoorbeeld jouw eerste grote reis is, waarbij je alleen al zenuwachtig wordt bij het idee van vliegen naar Australië en wat daar op je af gaat komen, dan is het misschien beter om te kijken naar vluchten die minder en een kortere overstap hebben.

Bij de volgende optie voor goedkope vliegtickets naar Australië, betaal je 510 euro. Dat is ietsje duurder, maar je halveert bijna je reistijd. 

Ik neem bij deze weer even de tussenstops met je door:

goedkope vliegtickets naar australië

In het bovenstaande voorbeeld, waarbij jij al voor 510 euro naar Australië vliegt, zie je dat de overstaptijden een stuk schappelijker zijn.

Zo vlieg je eerst naar München, waar je 4 uur wacht totdat je door kan naar Bangkok. Op Bangkok hoef je vervolgens maar 2 uur te wachten, waarvan je ongeveer 20 minuten kwijt bent aan het lopen naar de volgende gate. 

Je zal hoe dan ook moeten overstappen als je naar Australië vliegt

Wellicht dat er in de toekomst technieken komen waardoor een vliegtuig in één keer door kan vliegen. Voor nu is het in ieder geval zo dat je niet ontkomt aan een overstap tijdens je vliegreis naar Australië.

Er zijn zelfs luchtvaartmaatschappijen die met 1 korte tussenstop van 2 uur je naar Australië brengen, maar voor een dergelijk vliegticket betaal je al snel (veel) meer.

Mocht je voor een bepaalde vliegticket willen gaan, dan klik je op Ga naar de site en dan brengt Skyscanner je naar de betreffende website waar jouw vliegticket getoond wordt en klaar ligt om geboekt te worden.

Ga voor een enkele reis en Go With the Flow

Als jij voor een grote reis gaat, dan is het verstandig om een enkele reis te boeken. Als je bijvoorbeeld naar Australië gaat en je hebt al een retourticket geboekt met een bepaalde datum, dan zal dit je beperken in de dingen die je wil doen.

Sommige reizigers hebben soms een retourticket staan 6 maanden na aankomst en komen er tijdens hun reis achter dat ze eigenlijk een jaar willen blijven. 

Ook kan het voorkomen dat jij aan het einde van je reis niet in de buurt bent van de luchthaven waarvan je Australië uit vliegt. 

Als je met deze zaken rekening moet houden tijdens je reis, dan is het verloop van je reis al een beetje bepaald en kan je er tegen aan lopen dat door je retourvlucht je niet een spontane actie kan nemen in een andere richting van Australië of misschien wel een ander land, zoals Nieuw-Zeeland.

goedkope vliegtickets naar australië

Mijn advies is die opties open te houden.

Neem de tijd om te boeken

Neem de tijd om op Skyscanner je vliegticket naar Australië te kopen. Zit er een avondje voor en je zal zien dat je voor relatief weinig geld kan vliegen. Ik knal er even een wandtegeltje tegenaan!

goedkope vliegtickets naar australië

Update 2023

Helaas is het zo dat we in tijden leven waar leuke dingen duurder worden (gemaakt). Zo geldt dit ook voor goedkope vliegtickets die ineens toch duur zijn als alternatief van de nóg duurdere vliegtickets.

Je kan nog steeds relatief goedkoop vliegen, maar een enkeltje vinden van goedkoper dan 500 euro per ticket, dat is helaas nu een verleden tijd.


Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

 • Stappenplan en Routes
 • Tips op het gebied van accommodatie
 • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hallo Luuk. We willen in de zomer op bezoek gaan bij onze beste vrienden, Australiers die 4jr geleden teruggegaan zijn naar Sydney. We zijn gebonden aan de schoolvakantie en willen ook zoveel mogelijk van hun winterbreak (5-22/7) meenemen, zodat de kinderen zoveel mogelijk tijd samen hebben, en dus rond 11 juli vliegen en dan 4 weken blijven. Ik merk dat de prijzen nu veel hoger zijn dan waar ik voor gebudgetteerd had. Onze vrienden vlogen altijd voor rond de duizend euro pp van NL naar Oz, maar dat was meestal met Kerst. Ik heb nu moeite iets te vinden onder de EUR 1200/1300 pp. In de handige backpackers gids zag ik dat de beste prijzen rond 18 weken van te voren zijn. Maar het lijkt nu of de prijzen alleen maar omhoog gaan. Heb je advies of ik echt beter tot eind Feb/begin Mrt kan wachten of zodra ik nu iets redelijks vind toch maar boeken (vanwege Brexit durven we eigenlijk niet met BA te vliegen, die nu de beste prijzen heeft). Elk inzicht wordt gewaardeerd! Bedankt, Marion

  1. Hoi Marion,

   Bedankt voor je vraag en vervelend om te lezen dat het niet lukt.

   Zoals ik lees zijn jullie gebonden aan bepaalde reisdata (?)
   Op 11 juli zie ik een enkeltje Amsterdam-Sydney voor 788 euro op Skyscanner staan.
   4 weken later op 8 augustus zie ik een enkeltje Sydney-Amsterdam voor 622 euro op Skyscanner staan. Hier komt wellicht nog wat bij voor bagage, maar je blijft dan met ongeveer 800 euro per vliegticket onder die 1000 grens.

   Anders zou ik kijken naar vluchten 3 dagen voor die specifieke dag en 3 dagen na die specifieke dag. Heb je de video al gezien in de blog? Daar doe ik dit principe voor.

   Wanneer je de methode in de video ziet, dan doen de 18 weken van tevoren en seizoenen er niet meer toe 🙂 Er zullen altijd dagen te vinden zijn om goedkoop te vliegen naar Australië. Dit hoeft niet per se via BA.
   Boek in enkeltjes, niet in retours. Een ticket naar Australië toe én van Australië af.

   Als je nog vragen hebt, lees ik ze 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}