Top 15 hostels in Cairns. Weet welk hostel in Cairns bij je past.

hostel in cairns

Naast het feit dat Cairns een paradijs is, is het ook een paradijs voor backpackers. Er zijn veel activiteiten beschikbaar voor backpackers in Cairns en deze worden vaak ook aangeboden bij de hostels voor een mooie prijs. Want ik snap het wel, budget moet het wel wezen 😉 

In dit artikel ga ik het met je hebben over hostels in Cairns. Er is veel aanbod en hier kom je te weten welk hostel in Cairns bij je past.

In dit artikel leer je:

  • Wat de top 15 hostels in Cairns zijn
  • Dat er rustige hostels zijn
  • Dat je ook feest hostels hebt
  • check
    Welk hostel in Cairns bij je past

Leestijd: 5 minuten

More...


De hostels in Australië

hostel in cairns

De rampzalige verhalen over hostels in Australië, of waar dan ook ter wereld, zijn jou vast niet onbekend. Ranzige hostels, gore bedden met bed bugs, een handtastelijke hostel-eigenaar of kakkerlakken die letterlijk de muren bedekken.

Wees maar niet ongerust. Het reizen heeft in de wereld aan populariteit gewonnen en waar je 20 jaar geleden al snel was overgeleverd aan een vies hostel, heeft de groeiende concurrentie tussen de hostels ervoor gezorgd dat de meesten spik en span zijn. Vooral als het om Australië gaat. Schoner vindt je ze bijna niet.


Het hostel dat geschikt voor jou is

Er zijn veel soorten hostels beschikbaar door Australië. Klein of groot, rustig of bruisend. Belangrijk is dat jij kijkt welk hostel bij je past. Wil je graag feesten, dan zijn er genoeg feesthostels te vinden. Wil je graag een wat rustiger hostel, dan zit je ook goed. In beide gevallen kom je GENOEG reizigers tegen. Deze reizigers willen hetzelfde als jij en dit is een mooie tijd en dingen ontdekken, dingen SAMEN ontdekken. Lees snel verder want hieronder heb ik de top 15 hostels in Cairns voor je uiteengezet. 

hostel in cairns

De top 15 hotels in Cairns


15e Plaats - The Jack Backpackers

hostel in cairns

The Jack Backpackers is gerelateerd aan The Jack, één van de hotspots in Cairns. The Jack heeft een typische 'hotel' uitstraling die Australië kent. Over het algemeen is dit een plek waar je kan drinken, sport kijken, gokken en overnachten. Ook zijn er regelmatig optredens van lokaal en Australisch talent dat zeker de moeite waard is om te gaan zien. The Jack heeft dus ook accommodatie voor backpackers, die leuke deals aanbiedt. 

Denk er alleen wel om, de plek met de muziek zit naast het hostel. Oordoppen mee! Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over The Jack Backpackers.

hostel in cairns

14e Plaats - Caravella Backpackers Cairns City Waterfront

Caravella Backpackers Cairns City Waterfront ligt, zoals het al zegt, in de stad. Waarom ze het zo genoemd hebben, geen idee, want alle hostels zijn zo'n beetje te vinden in de stad zelf en niet er buiten. Waterfront kan ik je echter wel uitleggen en dat is dat het aan de Esplanade ligt. Dit is het stuk tussen de bebouwing en de zee. Een soort boulevard tussen de gebouwen en de The Great Barrier Reef. 

Maar goed, wat betekent dat voor jou? Je bent in de buurt van de mooiste plek van de stad. Je zit aan het water. Klik op de knop hieronder als je meer wil weten over Caravella Cairns City Waterfront.

hostel in cairns

13e Plaats - Mad Monkey Backpackers Cairns

hostel in cairns

Mad Monkey Backpackers Cairns is een prima hostel. Het is er schoon, goed georganiseerd, gezellig en je kan je ook terugtrekken van de drukte. Het is recentelijk gerenoveerd en dus voelt het als nieuw aan. Daarnaast zit er ontbijt bij de prijs inbegrepen. Dit ontbijt is niet droog wit geroosterd brood met jam maar zelfs pannenkoeken!

Daarnaast heb je in dit hostel een zwembad, een chillruimte, een bar en kan je er ook reisjes regelen die je naar de mooiste plekken rondom Cairns kan brengen. Het hostel is dichtbij alle trekpleisters in Cairns, dus je bent zo bij de Lagoon en de leuke bars.

Het ziet er naar uit dat uiteindelijk dit hostel van de 13e plek naar een hogere plaats zal verschuiven. Klik op de knop hieronder als je meer te weten wil komen over Mad Monkey Backpackers Cairns.

hostel in cairns

12e Plaats - JJ's Backpackers

JJ's Backpackers is een gemoedelijk en iets kleiner hostel dan de giganten die Cairns aanbiedt. Omdat het wat kleiner is, heeft het een knusse sfeer en krijg je veel persoonlijke aandacht omdat de eigenaar onafhankelijk is van een keten. Persoonlijk ben ik meer van de gemoedelijke sfeer in hostels.

hostel in cairns

De enige reden waarom dit hostel niet beter scoort, is omdat het iets verder uit het centrum van Cairns ligt. Dit is echter niet erg. Je loopt richting het water en dan kan je op de Esplanade richting de Lagoon, bars en clubs lopen. Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over JJ's Backpackers.

hostel in cairns

11e Plaats - Cairns Central YHA

hostel in cairns

Cairns Central YHA is een hostel van kwaliteit, net als de rest van de hostels van deze organisatie. Over het algemeen bevinden deze hostels zich meer in de bovengrens qua prijs, maar dit is niet zonder reden. De locaties zijn goed, de accommodatie is schoon en verzorgd, het is geen feesthostel maar wel een sociaal hostel.

De meeste hostels van YHA hebben een bar en alle hostels van deze organisatie bieden ook tours en reisjes aan. Klik op de knop hieronder als je meer te weten wil komen over Cairns Central YHA.

hostel in cairns

10e Plaats - The Asylum Hostel

The Asylum of, vertaald naar het Nederlands, Het Gesticht! Als jij snel contact wil leggen met andere reizigers is dit een ideaal hostel. In dit hostel wordt je met open armen ontvangen en er hangt een persoonlijke en gemoedelijke sfeer waar het personeel je bij naam zal kennen. 

hostel in cairns

Het is toegestaan om je eigen alcohol mee te nemen het hostel in en je hebt veel mooie deals voor tours en activiteiten. 10 minuutjes lopen en je bent bij de Cairns Lagoon, de bars en hotspots. Klik op de knop hieronder om The Asylum Hostel te bekijken.

hostel in cairns

9e Plaats - Gilligan's Backpackers Hotel & Resort Cairns

Wanneer je iemand op straat vraagt naar een hostel in Cairns dan hoor je heel waarschijnlijk Gilligan's of ook wel Gillie's als eerst. Niet zonder reden ook, want The Gilligan's  heeft een discotheek en mensen eindigen de avond meestal in de Gillie's.

hostel in cairns

Naast backpackers vind je er in de weekenden ook veel locals. Sommigen Australiërs wonen en werken bijvoorbeeld ver van Cairns en hebben dan zin in een weekend feesten. Ook zie je veel locals uit Cairns die vaak toch nog in the Gillie's eindigen.

The Gilligan's is heel gaaf en geef het dus ook zeker een kans, maar als jij rust wil, dan is dit hostel niet de beste plek. Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over Gilligan's Backpackers Hostel Cairns.

hostel in cairns

8e Plaats - The Northern Greenhouse

Als jij wat meer rust en orde wil, dan is The Northern Greenhouse geschikt voor jou. Dit hostel ligt dichtbij de hotspots in Cairns, maar het is makkelijk om je daaraan te onttrekken als je even geen zin hebt. Het hostel is schoon, rustig, verzorgd, je krijgt ontbijt en je kan er diverse tours en activiteiten boeken.

hostel in cairns

Daarnaast verzorgd het hostel transport vanaf het vliegveld naar het hostel toe. Klik op de knop hieronder om het hostel te bekijken.

hostel in cairns

7e Plaats - Calypso Inn Backpackers Resort

hostel in cairns

Calypso Inn Backpackers Resort is een gezellig, ruim en sociaal hostel waar je snel vrienden zal maken. Het heeft een zwembad, bar, pooltafel en chill ruimte. Je hebt er zelfs een sportschool! Daarnaast kan je er fietsen huren en dat is wel makkelijk want het ligt iets verder uit het centrum dan de andere hostels. Buiten dat is de waterkant met de Cairns Esplanade heel dichtbij, dus je kan er ook voor kiezen om 15 minuten te lopen richting alle hotspots. Klik op de knop hieronder en bekijken de foto's van Calypso Inn Backpackers Resort. Je zal snel verliefd worden.

hostel in cairns

6e Plaats - Dreamtime Travellers Rest

Dreamtime Travellers Rest is een leuk hostel in een gebouw dat van typische Queenslandse bouw is. Ook wel een 'Queenslander' gnoemd. Het is een chill hostel, dat leuk is aangekleed en het heeft een tropische sfeer. Alsof je dus in het regenwoud zit. Het hostel is onafhankelijk van een keten en dus is er meer persoonlijke aandacht omdat de eigenaar meestal zelf aanwezig is.

hostel in cairns

Dichtbij alle hotspots en ver genoeg om rust te ervaren, dit hostel is perfect om nieuwe vrienden te maken. Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over Dreamtime Travellers Rest in Cairns.

hostel in cairns

5e Plaats - Castaways Backpackers Cairns

hostel in cairns

Castaways Backpackers Cairns is een klein hostel beheerd door een familie. Ook dit hostel is dus geen onderdeel van een keten en hier is veel persoonlijke aandacht voor de reiziger die er komt te overnachten. Het is er schoon en gezellig. Je hebt er een pooltafel, een zwembad, gratis wifi, een gratis shuttlebus die je van en naar het vliegveld kan brengen, een schone keuken, een lounge en géén stapelbedden!

Dit laatste is erg fijn voor je nachtrust, en ook voor anderen! Daarnaast worden er BBQ's georganiseerd en dat maakt het hostel extra sociaal. Met ongeveer 10 minuten lopen ben jij bij alle hotspots. Je kan lopen via de Cairns Esplanade om bijvoorbeeld bij de Lagoon te komen. Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over Castaways Backpackers Cairns

hostel in cairns

4e Plaats - Mad Monkey Backpackers Waterfront

Mad Monkey Backpackers Waterfront is ook een hostel die aan het water ligt. Vanaf hier ben je dus dichtbij alle hotspots van Cairns; de bars, kroegen en de lagoon. Op de 13e plaats stond ook een Mad Monkeys dus je ziet hier al een keten. Mad monkeys is een wereldwijde hostel organisatie. Je vindt ze ook bijvoorbeeld in Zuidoost-Azië. Dit hostel is recentelijk gerenoveerd en zoals je op de foto kan zien, ziet het er clean en nieuw uit.

hostel in cairns

Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over Mad Monkey Backpackers Waterfront.

hostel in cairns

3e Plaats - Globetrotters International

hostel in cairns

Globetrotters International is één van de meest strakke hostels van Cairns. Het is nieuw, mooi, het heeft een zwembad en alle faciliteiten die een hostel moet hebben. Het hostel wordt gerund door een familie, dus het is geen onderdeel van een keten. Je zal er dus persoonlijk onthaald worden, want het hostel is het leven van de eigenaren. Zij vinden het dus belangrijk dat jij het naar je zin hebt. 

Zoals sommige hostels in Cairns 'party hostels' zijn, is dit het totaal niet. Hier heb je leuk activiteiten, maar na een bepaalde tijd is het rustig in het hostel. Dit neemt niet weg dat het wel een sociaal hostel is met leuke activiteiten. De bedden zijn goed, dus jij bent je zeker van een goede nachtrust als je echt even wil bijkomen van alle reisjes die je hebt gedaan. 

Ik raad je aan om zo snel mogelijk naar de foto's te kijken om te zien hoe dit hostel is. Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over Globetrotters International.

hostel in cairns

2e Plaats - Tropic Days Backpackers

Tropic Days Backpackers in Cairns is weer een perfect voorbeeld van een hostel gerund door een familie. Dit zorgt voor een goede sfeer en de foto spreekt voor zich. Het ziet er knus uit. Het is er gezellig, schoon en het is een klein paradijsje in de tropen. Je hebt er een zwembad en de keuze uit verschillende soorten kamers. 

hostel in cairns

De sfeer is sociaal, je kan er tours boeken, er zijn leuke activiteiten en je maakt snel vrienden om vervolgens de stad onveilig te maken. Dit hostel is namelijk géén party hostel. Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over Tropic Days Backpackers in Cairns. 

hostel in cairns

1e Plaats - Travellers Oasis

hostel in cairns

Het hostel Travellers Oasis is onderdeel van de voorgaande Tropic Days Backpackers. Met z'n tweeën staan deze hostels stipt op nummer 1. Travellers Oasis is een gemoedelijk hostel. De sfeer is heel sociaal dus je maakt er snel vrienden. Het hostel heeft een keuken en het komt mooi uit dat de Coles supermarkt in het Cairns Central gebouw dicht in de buurt is voor je boodschappen.

Wanneer je door Cairns Central heen loopt, dan zit je vrijwel in het centrum van Cairns met alle hotspots in de buurt. Je hoeft alleen maar rechtdoor te lopen en dan kom je uit bij de Lagoon en de bars. Ik zou zeggen, klik op de knop hieronder, bekijk Travellers Oasis en maak je keuze!

hostel in cairns

Voor wat voor hostel ik persoonlijk zou kiezen

Gerund door een familie

Persoonlijk zou ik gaan voor een hostel dat wordt beheerd door een familie, zoals Globetrotter International of Travellers Oasis. Dergelijke hostels hebben een hele persoonlijke sfeer, omdat de familie die het heeft opgericht hun eigen smaak er aan heeft gegeven. Dit is anders dan een keten, waarin er een huismerk wordt uitgedragen en ze dus in feite allemaal op elkaar lijken. Daarnaast kan het de familie wat meer schelen hoe jij het verblijf ervaart en willen ze dus niet dat mensen er een bende van maken of teveel lawaai maken. Families zijn spaarzamer op hun hostel, omdat ten eerste hun eigen geld er in zit en ten tweede zijn ze meer afhankelijk van de goede ervaringen van hun bezoekers.

In beheer van een organisatie

Het voordeel van een keten is dat je kan verwachten dat je over het algemeen het nieuwste van het nieuwste krijgt, omdat er een organisatie achter zit die dat geld ook daadwerkelijk heeft. Zoals Mad Monkeys. Persoonlijke aandacht en een uniek karakter is er echter veel minder.

Ook Cairns YHA is een dergelijk hostel. YHA (Youth Hostel Association) is een organisatie die in 1939 is opgericht in Melbourne in het zuiden van Australië in de staat Victoria. Van daaruit is het gegroeid tot één van de grootste organisaties in Australië. Het leuke van YHA is, is dat het zo opgebouwd is dat 'elke' cent weer terug in de organisatie wordt gebracht. Hierdoor kun je de hostels van deze organisatie op de mooiste plekken vinden. Denk aan een uitzicht op de Harbour Bridge in Sydney of een hostel in een oude gevangenis van Fremantle in West Australië.  

Van de hostel organisaties die er zijn, is YHA iets hoger in prijs dan andere organisaties. Dit komt omdat de locaties van de hostels over het algemeen erg goed zijn, de accommodatie is goed verzorgd en het zijn geen feesthostels, maar hostels die daar een beetje tussenin liggen. Je kan je rust vinden als je wil, maar je kan ook socializen wanneer je dat wil op de algemene ruimtes. De meeste hostels hebben een bar waar je kan chillen, maar het gaat niet los. Daarvoor zal je de stad in moeten en dat is eigenlijk ook veel leuker. Dan ontdek je de omgeving!

Wil je meer weten over Cairns en wat je er kan doen?

  • Kom hier te weten wat je in Cairns voor leuke dingen kan doen

De beste plek om jouw hostel in Cairns te boeken

De beste plek om jouw hostel in Cairns of überhaupt accommodatie te boeken is Booking.com. Booking.com is de plek met de meeste aanbiedingen en opties en het staat heel netjes gerangschikt waarin je ook kan filteren tussen de scores en de prijzen zodat jij je ideale hostel in Cairns kan vinden. Check it out.

hostel in cairns

Laat van je horen!

Heb jij ook in een hostel in Cairns geslapen? Wat waren jouw ervaringen ermee? Staan ze in deze top 15 of vind jij dat jouw hostel er in moet? Laat je horen onderaan dit artikel!


Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

  • Stappenplan en Routes
  • Tips op het gebied van accommodatie
  • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië
Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: