Het persoonlijke reisverhaal van Anne: “Dit is mijn avontuur!”

Het persoonlijke reisverhaal van Anne

In dit artikel vind je de reiservaringen van Anne Hirdes door Australië! Ik vind het supertof dat ze haar ervaringen wilde delen op Kangoeroeland en bij deze dus een flinke shout out naar Anne. In dit persoonlijk reisverhaal van Anne kom je te weten hoe zij haar reis heeft ervaren en wat ze jullie adviseert om te doen. Naast mezelf houden er nog veel meer mensen van reizen door Australië en delen we de liefde voor dit prachtige land. Anne houdt zelf ook een reisblog bij waarin ze ervaringen deelt. Meer hierover in dit persoonlijke reisverhaal. Go Anne!

In dit artikel leer je:

  • Hoe Anne haar reis is begonnen
  • Waar Anne is geweest
  • Dat Quokka's coole dieren zijn
  • Wat haar website is voor meer toffe verhalen

Leestijd: 4 minuten

More...


Het persoonlijke reisverhaal van Anne

Begin 2017 begon een groot avontuur voor mij. Eerst een maandje door Thailand reizen samen met een vriendin en daarna alleen naar Australië (in de winter)!

De vlucht naar Australië was lang maar ging erg goed. Gelukkig wist ik ook dat er iemand op mij stond te wachten. Ik ben daar namelijk Au Pair geweest. Dat wil zeggen dat ik ‘part of the family’ word en door de week help met de kinderen.

Oh ja, ik heb zelf ook alles via mijn eigen website bijgehouden. Wil je zien waar ik allemaal geweest ben en wil je tips hebben? Neem zeker even een kijkje nemen dadelijk, de link staat beneden!

Mijn aankomst in Australië

Mijn vlucht eindigde dus in Melbourne waar mijn host moeder mij al popelend stond op te wachten met een bordje in haar handen. De kids hadden iets getekend op het bordje en mijn naam stond erop. Ik kwam 's avonds laat aan dus eenmaal ‘thuis’ kon ik meteen mijn nieuwe kamer in om goed mijn nachtrust te pakken zodat mijn jetlag niet te erg zou zijn. Op mijn kamer stond een mandje klaar voor mij met een leuk leesblad en wat typisch Australische producten, een warm welkom dus.

Melbourne

De volgende dag goed kennis kunnen maken met mijn host familie en voelde ik mijzelf gelukkig helemaal thuis. Melbourne is echt een geweldige stad om een half jaar te wonen zodat je alles kunt ontdekken van de stad en de omgeving echt mee. Ook krijg je een gevoel hoe het is om daar te wonen.

In de stad heb je de beste straatmuzikanten en de mooiste street-art met in elk verborgen straatje een leuk plekje om wat te eten of te drinken. In de omgeving heb je natuurlijk de bekende Great Ocean Road en het natuurpark The Grampians waar je geweldige hikes kunt doen met nog mooiere view points. Want ja ... als je mij kent dan weet je dat ik van view points hou!

Deze laatste twee trips zijn echt super goed te combineren en kun je in 5 dagen zeker redden. Wil je het rustiger aan doen en wat langer de tijd nemen? Dan kan dat natuurlijk ook want er is genoeg te zien.

Anne bij Melbourne, Australië

Perth

Na Melbourne ben in nog naar een ander gezin geweest in Perth, North Fremantle in het westen van Australië. Hier was ik in de zomer en naar mijn mening is dit een geweldige plek om te zijn. De stad Perth zelf is erg mooi en leuk om een paar keer heen te gaan voor bijvoorbeeld bepaalde events maar is niet super bijzonder.

Natuurlijk zijn er plekjes die je gezien moet hebben of moet ontdekken waar je het beste kunt zijn, zoals de mooie parken overal waar je doorheen kunt wandelen of een picknick kunt doen. Ook moet je zeker naar plekken langs de kust, bijvoorbeeld een beach club waar je tijdens je lunch op de helder blauwe zee kunt kijken. Dan heb je nog een plek die je absoluut niet mag missen als jij in Perth bent en dat is: Rottnest Island! Op dit eiland woont het wereld beroemde selfie diertje: de Quokka! Moet je die geweldige lach eens zien.

Anne en haar reis door Australië

Op dit eiland mogen geen auto’s rijden. Je kunt met de fiets van plek naar plek fietsen om te gaan snorkelen in het helder blauwe water of van de uitzichten genieten! Hier kom je pas echt tot rust.

Oud en Nieuw in Sydney

Tijdens Oud en Nieuw ben ik van Perth naar Sydney gevlogen als ‘vakantie’ om daar het geweldige vuurwerk te kunnen zien. Wat was dat een geweldige ervaring die ik weer van mijn bucket-list kan afvinken! Zeker aan te raden!!!

Ook leuk om daar natuurlijk de beroemde plekjes te ontdekken in Sydney voordat ik terug vloog naar Perth om de laatste 2 maandjes af te maken als Au Pair. Helaas moest ik Australië weer verlaten omdat mijn eerste Working Holiday Visum afliep.

Mijn jaar in Australië

In deze 346 dagen Australië heb ik mij erg thuis gevoeld in het land en eigenlijk nooit onveilig gevoeld gelukkig. Bij mijn host gezinnen en mijn nieuwe Nederlandse vriendinnen die ik daar heb ontmoet, toch ook 2x heimwee gehad ... dit kwam natuurlijk door verjaardagen van familie en kerst dat zij gezellig met z'n allen bij elkaar waren.

Anne's website

Zoals beloofd hier nog de link van mijn website Reis mee met Anne.NL .

Mocht jij nu nog twijfelen om naar Australië te gaan mag je natuurlijk altijd contact zoeken met mij maar dan zal ik zeggen:

Buy your ticket and go on adventures!!

Reizen door Australië met Anne

Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

  • Stappenplan en Routes
  • Tips op het gebied van accommodatie
  • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië
Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: