Persoonlijk reisverhaal: Waarom ik Australië koos als eerste reis

Persoonlijk reisverhaal: Waarom ik Australië koos als eerste reis

In dit artikel kom je te weten waarom ik Australië koos als eerste reis. Ten eerste is het een mooie land dat veel avontuur te bieden heeft. Ten tweede: het fijne aan het land is dat het een fijn "beginnersland" is om je reisavonturen te starten. Australië is schoon, georganiseerd en de mensen spreken Engels als moedertaal. Het is dus makkelijk(er) om je er een weg door te vinden.

In dit artikel kom je te weten:

  • Waarom Australië een goed land is om te beginnen met reizen
  • Dat het makkelijk is om te komen waar je wil
  • Dat je in korte tijd nieuwe vrienden of vriendinnen hebt gemaakt

Leestijd: 4 minuten

More...

Waarom ik Australië koos als eerste reis

Curtain Fig Tree, Queensland, Australië

Reizen is voor de meeste mensen iets dat ze nooit in hun leven zullen doen. Met reizen bedoel ik dan ook dat je voor langer dan een maand op jezelf aangewezen bent, verschillende gebieden ziet en de cultuur van de bestemming meemaakt.

Het is jammer dat de meeste mensen nooit op die manier zullen reizen. Het is wel te begrijpen, je gaat namelijk veel onzekerheden tegemoet: Ga ik het leuk vinden? Zal ik heimwee krijgen? Zijn er vriendelijke mensen?

Soms gaan de angsten zo ver dat mensen zich afvragen of ze niet dakloos of verdwaald raken. Die angst had ik ...

Ik zal je vertellen dat ik het moeilijk vond om op andere plekken te slapen, te eten, te douchen of naar het toilet te gaan. Ik was wat dat betreft een control freak vanjewelste en wilde in mijn comfort-zone blijven hangen; iets dat me erg beperkte in het opdoen van ervaringen die je de rest van je leven bij je draagt.

Tijd om dat dus los te laten en gewoon een ticket te boeken!

Hoe mijn reislust is ontstaan

Omdat ik dus behoorlijk gehecht was aan mijn comfort, kan je je misschien voorstellen dat mijn reislust er niet meteen in zat. Hoe is die reislust dan eigenlijk ontstaan?

Ik ben eerlijk met je dat ik op niet zo'n lekkere plek zat in mijn leven voordat ik begon met reizen. Mijn relatie was voorbij, ik was ontslagen op m'n werk en ik wist niet wat ik wilde. Ik zat in een typische quarterlife crisis 😉

Na mijn ontslag sprak ik een week later met een vriend tijdens een goede sessie uitgaan. Hij zei: "Weet je wat jij moet doen? Je zou eens naar een Aziatisch land moeten gaan zonder een cent te makken en kijken hoe je je redt."

Het idee alleen al bezorgde me angst, maar tegelijkertijd voelde ik me ook goed bij het idee. Het idee van m'n maat vond ik wat extreem en ik besefte me dat er ook alternatieven waren, zoals een reis naar Australië waarvan ik wist dat ik me in ieder geval kon redden met de taal. Kon ik toch nog een beetje comfort vinden!

Een maand later, na alles geregeld te hebben, zette ik voet op het prachtige continent en land Australië.


Heb je alles al geregeld voor je reis naar Australië?

Mijn aankomst in Australië

Sydney, Australië

Toen ik na een overstap op Bangkok en Taipei uiteindelijk in Sydney landde, kwam ik er achter dat Australië de juiste beslissing was. Ik voelde me energieker dan ooit, zelfs met ongeveer 30 uur reizen in mijn benen.

Het prettige was dat ik direct met iedereen Engels kon communiceren. Vragen waar je de metro, bus of taxi kon vinden was dus "easy as".

De sfeer was echt super. Het weer was lekker, mensen waren buiten aan het verkennen, sporten of aan het ontspannen. Ook was het heel grappig om aan de andere kant van de weg in de taxi te rijden. Iets waar je goed op moet letten bij het oversteken...

Thuis laten weten dat je goed bent aangekomen

Wanneer je in Australië bent aangekomen wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk je familie en vrienden laten weten dat je veilig bent aangekomen. Het wordt dus tijd om een simkaart te regelen zodat je in Australië bereikbaar bent. Als jij wil weten welke telecomproviders goed zijn, klik dan hier.

Natuurlijk deed ik hetzelfde en maakte ik het thuisfront jaloers met een kiekje van The Opera House in Sydney en voordat ik het woord hippopotomonstrosesquippedaliofobie had uitgesproken had ik al enkele nieuwe contacten gemaakt in het hostel waarmee ik kon stappen en andere leuke dingen doen. Je gaat zeker weten mensen ontmoeten die je vaker wil gaan zien.

Alles is goed geregeld

Ik reed in de shuttlebus naar het hostel, daar was al voor gezorgd. Veel hostels hebben een (gratis) ophaaldienst die je oppikken van het vliegveld, treinstation, scheepsterminal of bushalte.

Ook al zou dat niet zo zijn; een Ubertje is zo geregeld, net als een reguliere taxi én, als dat aanwezig is in de stad waar je aan komt, de tram of metro. Zoals ik al zei is het prettig dat Engels de moedertaal van Australië is en Australiërs zijn ook nog eens behulpzaam. Je moet dus erg hard je best doen om niet op de plek aan te komen waar je moet zijn.

Aankomen in het hostel

Eenmaal aangekomen in het hostel in het hart van Sydney werd ik vriendelijk door het personeel onthaald. Het hostel heette Summer House Backpackers en ligt in de suburb Woolloomooloo. Deze buurt ligt tussen de suburbs CBD (het bedrijvige centrum) en Kings Cross. Als je trouwens wil weten uit welke top 11 hostels in Sydney je kan kiezen, dan kan je hier terecht!

Trouwens!

5 essentiële dingen om mee te nemen naar Australië

1. Een goede gids - Wanneer je door Australië reist is het belangrijk om de juiste gids aan te schaffen met alle ins en out over het land. Klik hier voor de gids.


2. Een waterfles - Dit is essentieel tijdens je reis. Deze waterfles is van roestvrij staal en gaat daarom lang mee. Ideaal tijdens je vlucht, op reis en nog gezond ook! Drinken uit plastic is namelijk niet zo goed voor je én het is duurzaam.


3. Een reisstekker - Zonder een reisstekker kom je niet ver in Australië als je graag je apparaten zoals je telefoon wil opladen. Daarom adviseer ik deze stevige en functionele reisstekker.


4. Een powerbank - Een powerbank is onmisbaar op je reis door Australië. Er bestaat een grote kans dat je  veel foto's met je mobiel gaat maken wanneer je een hele dag op weg bent of navigatie gebruikt. Je mobiel gaat dus snel leeg en er is niet altijd een gelegenheid om deze op te laden. Met deze powerbank echter wel! Vooral in nood is het handig deze wel te hebben.


5. Een e-reader - Een e-reader is superchill voor op reis. Nu kan je boeken meenemen, maar niet het gewicht dragen! Hier vind je de beste e-reader volgens de Kangoeroeland-test.

De mensen in het hostel

Wanneer je voor het eerst een hostel binnen stapt, kan het intimiderend overkomen. Dat was in ieder geval bij mij zo. Je ziet backpackers die lekker sociaal zijn en zich gedragen alsof ze er al tijden wonen. Wanneer je dus voor het eerst in het hostel bent én net voor het eerst een stap in Australië hebt gezet na zo'n lange reis, dan is het niet raar als je in het begin niet weet hoe je je moet gedragen.

Het mooie is, je hoeft je niet eens op een manier te gedragen! Althans, gedraag je als iemand die voor het eerst na al die indrukken dat hostel binnen stapt 😉

Reizigers zijn ook ooit een keer begonnen

Om voor jou een nóg chiller beeld te schetsen, weet dan dat de mensen in het hostel zoals jij zijn; backpackers die niemand kenden toen ze het hostel binnenstapten. De persoon achter de balie is vaak een backpacker die even wat geld wil verdienen voordat de persoon verder door Australië reist.

Al snel ben je met iemand aan het praten of heeft iemand anders dat initiatief genomen. Dit kunnen Engelsen zijn, Duitsers, Fransen, Italianen, Scandinaviërs, noem maar op. Voordat je het weet ben je al iemand tegen gekomen die Nederlands spreekt.

En voordat je het weet zit je gezellig aan een tafel met reisgenoten het overheerlijke Goon te drinken *kuch* en buitenlanders uit te leggen hoe je het woord "gezellig" nou eigenlijk naar het Engels kan vertalen. 

De stad verkennen

Wanneer je wat mensen hebt ontmoet in het hostel, kom je er vaak achter dat sommige backpackers nog bepaalde bezienswaardigheden willen zien die jij ook wil zien.

In mijn geval was dat dus in Sydney en vond ik al snel wat reizigers die ook de stad nog wilden verkennen. Hoppa, binnen enkele uren nieuwe vrienden of vriendinnen gemaakt waarmee je door Sydney struint.

Als je meer wil weten over Sydney en ook wil weten wat de top 22 bezienswaardigheden zijn, dan kan je hier terecht

Het begin is gemaakt

Nu je in Australië bent aangekomen, thuis hebt laten weten dat je goed bent aangekomen, het hostel hebt ontdekt en nieuwe vrienden hebt gemaakt, is je reis naar Australië begonnen. Vanuit hier ga je stap voor stap verder. Laat het allemaal lekker op je af komen.

Twijfel je nog om het te gaan doen en heb je dat laatste duwtje nodig? beschouw dit dan als dat laatste duwtje; een reis als dit maak je maar eens in je leven mee! 

Veel plezier!


Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

  • Stappenplan en Routes
  • Tips op het gebied van accommodatie
  • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië

Laat van je horen!

Hoe is jouw reis door Australië geweest? Was dit ook je eerste grote reis? Deel ons je ervaringen!


Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: