Allianz Globetrotter reisverzekering: ontdek het voor 2023
Oké, je zit er dus aan te denken om een reisverzekering te nemen voor jouw lange reis naar Australië en wellicht ook andere landen. Geen slecht plan. Hier zal ik het met je hebben over de Allianz Globetrotter reisverzekering.
In dit artikel kom je te weten:
Leestijd: 4 minuten
More...
Allianz Globetrotter reisverzekering
De Globetrotter reisverzekering van Allianz is één van de meest bekende verzekeringen in het reiswereldje. Niet zonder reden ook.
Of je nu wil gaan studeren, stage lopen, backpacken of werken in het buitenland (of backpacken én reizen), Globetrotter biedt een flexibel pakket aan waarbij jij bent verzekerd tijdens je lange reis.
En voor een mooie prijs.
Mocht je nu al zoiets hebben van "Bespaar mij de droge materie", klik dan op de knop hieronder om vrijblijvend je premie te berekenen.
Klik op je reisdoel, vul je vertrekdatum in, geef het aantal maanden aan dat je weg blijft, hoeveel mensen er verzekerd moeten worden en hoeveel daarvan onder de 27 jaar zijn. Kies uit waarvoor je dekking wil hebben en de premieberekening rolt er voor je uit.
Over de Allianz Globetrotter reisverzekering
Allianz is een wereldwijd bekende groep voor verzekeringen, boekhouding en financieringen. De groep is door een bepaalde instelling sinds 2014 benoemd als grootste groep voor financiële dienstverlening en verzekeringen. Met 1890 als oprichtingsjaar, kun je stellen dat ze redelijk wat ervaring hebben.
Allianz staat voor het volgende: "Onze missie is om de meest betrouwbare financiële dienstverlener te zijn. We maken onze betrouwbaarheid waar door onze kennis en vaardigheden te delen met onze klanten, zodat zij hun leven kunnen inrichten zoals zij dat zelf willen."
De flexibiliteit van de Allianz Globetrotter reisverzekering
Speciaal voor reizigers en mensen die zich voor een langere tijd in het buitenland bevinden hebben zij de Globetrotter reisverzekering ontwikkeld. De reisverzekering is flexibel en past zich aan aan jouw reiswens en reisdoel.
Alle reisdoelen op een rijtje
De dekking bij de Allianz Globetrotter reisverzekering
Als je je reisdoel hebt aangegeven kun je bij de berekening van je premie kiezen tussen een aantal onderdelen. Deze zijn:
- S.O.S. Hulpverlening
- Ongevallen
- Bagage
- Medische Kosten
- Rechtsbijstand
- Aansprakelijkheid
- Werelddekking
- Wintersport en bijzondere sporten
- S.O.S. Autohulp
- S.M.S. Assistant
- Luggage Assistant
- Kid Assistant
- Life Assistant
Geen zin om alles te lezen?
S.O.S. Hulpverlening
Standaard in je premie zit bij de Allianz Globetrotter reisverzekering de S.O.S. hulpverlening. Dit houdt in dat als er bijvoorbeeld iets met jou gebeurt waardoor je terug moet naar Nederland, er kosteloos vervoer terug naar Nederland wordt verzorgd.
Je bent dus volgens de algemene voorwaarden gedekt voor de noodzakelijke kosten. Ditzelfde geldt als er iets gebeurt met een familielid van jou in Nederland waardoor je snel terug moet.
Ongevallen
Het is vervelend om hierover te beginnen, maar wel iets om even bij stil te staan.
Met deze optionele dekking ben je verzekerd van een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval. Globetrotter Reisverzekering vergoedt de verzekerde tot maximaal het verzekerde bedrag.
Let op. Niet verzekerd bij ongevallen zijn:
- Invaliditeit door een bestaande ziekte of bestaand gebrek;
- Bijzondere wintersporten, bijzondere sporten en technisch duiken;
- Werkzaamheden met een verhoogd risico. Dit zijn werkzaamheden, als hieraan andere gevaren zijn verbonden dan de reis gewoonlijk met zich meebrengt;
Het eerste punt spreekt voor zich. De verzekeringsmaatschappij verzekerd je niet als je al een bestaande ziekte hebt of een bestaand gebrek. Op Bijzonder wintersporten, bijzondere sporten en technisch duiken kom ik later terug. Ook kom ik later terug op Werkzaamheden met een verhoogd risico.
Bagage
Bij de dekking bagage kan je kiezen tussen 3 niveau's waarop jouw bagage verzekerd kan worden:
- Budget
- Comfort
- Premium
Het komt erop neer dat hoe hoger het niveau waarvoor je kiest, hoe beter je bent verzekerd.
Als je backpack met alle inhoud wordt gestolen en je bent met Budget gedekt, dan krijg je tot maximaal 1,000 euro van de verzekering. Als je met Premium bent verzekerd, krijg je tot maximaal 5,000 euro verzekerd.
Elektronische apparatuur, zoals die fancy camera die je net voor je mooie reis hebt gekocht, is bij Budget tot maximaal 500 euro verzekerd. Bij Premium is dat tot maximaal 3,500 euro. Als jij dus van fotografie houdt en je neemt een paar lenzen mee, dan weet je dat de totale waarde daarvan makkelijk richting de 3,000 euro op kan gaan.
Medische Kosten (Aanvullend of Volledig)
Oké, hier wordt het spannend.
Aan de hand van een ander artikel heb ik verteld dat als je langer dan 8 maanden weg blijft uit Nederland, je je uit moet schrijven uit de Nederlandse gemeente waar je woont. Dit kan verschillende gevolgen hebben voor jouw zorgverzekering.
Het is dus verstandig om een e-mail te sturen naar jouw zorgverzekering met de vraag wat het voor gevolgen heeft als jij langer dan 8 maanden in het buitenland bent. Dit verschilt per zorgverzekering.
Aan de hand van het antwoord dat je krijgt van je zorgverzekeraar, kan je bepalen of je aanvullen of volledig voor medische kosten verzekerd wil worden op jouw reis. Hieronder vind je de link naar het artikel waar ik schrijf over de uitschrijving bij de gemeente met de opties waarvoor jij kan komen te staan.
Dekking Medische Kosten
Bij de optie Medische Kosten wordt gezegd: "Tijdens de reis houd ik mijn Nederlandse basisverzekering aan." Hierbij kan je 'ja' of 'nee' aangeven. Dit om te bepalen of jij aanvullend of volledig verzekerd moet worden.
Aanvullend
Wanneer je in Nederland je zorgverzekering kan, wil of moet aanhouden (afhankelijk van het antwoord dat staat uitgelegd in de oranje box hierboven), kan je kiezen voor een aanvullend pakket.
Bij sommige zorgverzekeraars ben je niet voor de volle 100% verzekerd, maar bijvoorbeeld voor 75%. Als je dus dat gat in die dekking wil opvangen met een aanvullende verzekering voor medische kosten, dan kan dat hier.
Wanneer je 'ja' hebt geantwoord op de bovenstaande vraag, geef je dus aan dat je je Nederlandse basisverzekering aanhoudt en aanvullend wil worden verzekerd.
Let er ook op dat, als je bij jouw huidige zorgverzekering voor 100% verzekerd bent, het alsnog kan zijn dat je op je reis moet bijbetalen als je zorgkosten hebt.
100% dekking houdt namelijk in dat je gedekt bent voor de kosten zoals die in Nederland zouden gelden. Is een doktersbezoek in Nederland bijvoorbeeld 40 euro en in het buitenland 60 euro, dan wordt alleen 40 euro vergoed.
Volledig
Wanneer je in Nederland NIET bent verzekerd voor zorgkosten, dan kies je voor een volledige dekking van zorgkosten in het buitenland.
Voor beide pakketten geldt dat je bent verzekerd voor de kosten van artsen, specialisten en ziekenhuizen. Die kosten heb je moeten maken door een ziekte, ongeval of aandoening. Dus:
- Ziekenhuisopname;
- Operatie en gebruik operatiekamer;
- Voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
- Voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
- Medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie vanaf een skipiste.
Geen zin om verder te lezen?
Rechtsbijstand
Als je voor de optie Rechtsbijstand kiest, ben je verzekerd voor juridische ondersteuning tijdens je reis.
Als je dus met een bepaalde partij in conflict komt en je hebt juridische ondersteuning nodig, zoals een advocaat, om uit dit conflict te komen, dan is dit met deze dekking geregeld.
Aansprakelijkheid
De aansprakelijkheidsverzekering ken je vast ook wel van Nederland. Hierbij ben je verzekerd tegen schade aangedaan door jou als particulier. Het gaat hierbij over schade aan spullen of schade aan een persoon. Je laat bijvoorbeeld de laptop per ongeluk van je maatje vallen en die is nu kapot, of je medepassagier is gewond geraakt tijdens een auto ongeluk toen je aan het road trippen was.
Werelddekking
Standaard heb je Europa dekking bij de Globetrotter reisverzekering. Mocht je naar een land gaan dat buiten Europa ligt, dan vink je Werelddekking aan.
Wintersport en bijzondere (winter)sporten (sporten met een verhoogd risico)
Als je voor de optie Wintersport en bijzondere sporten kiest, ben je gedekt voor het volgende:
- Wintersport;
- Bijzondere wintersporten, bijzondere sporten en technisch duiken.
In de algemene voorwaarden van de Allianz Globetrotter reisverzekering staat: "Recreatief duiken, langlaufen, schaatsen en sledetochten (...). Hiervoor hoef je geen extra dekking Wintersport en bijzondere sporten af te sluiten. Maar jouw eigen of gehuurde (winter)sportuitrusting is alleen verzekerd als Wintersport en bijzondere sporten is meeverzekerd."
Als je bijvoorbeeld recreatief gaat duiken bij Cairns of in Thailand, dan hoef je niet speciaal de Wintersport en bijzondere sporten optie aan te vinken. Doe je dit echter met je eigen materiaal, dan is dit alleen verzekerd onder deze optie.
Ga je bijvoorbeeld abseilen, bungeejumpen, ijshockeyen, kite surfing, parachute springen, rodelen, wrak- of grotduiken en je wil verzekerd zijn, dan kan dat hier. Dit valt namelijk onder sporten met een verhoogd risico. Hiervoor ben je niet verzekerd in je ongevallen dekking en kan je dus de aanvullende dekking Wintersport en bijzondere sporten nemen. Het één kan niet zonder het ander.
S.O.S. Autohulp
Deze optie klik je aan wanneer je met een gehuurde auto of een auto die van jou is, gaat reizen vanuit Nederland. Dit zal dus hoogstwaarschijnlijk niet voor jou van toepassing aangezien bijvoorbeeld Australië of Zuid-Oost Azië een eindje uit de buurt is (al hebben mensen wel eens naar Australië gereden).
S.M.S. Assistant, Luggage Assistant, Kid Assistant, Life Assistant
De laatste 4 punten van de lijst zijn niet direct spannende verzekeringen, maar biedt Globetrotter aan als extra service.
Bij de S.M.S. Assistant wordt je per S.M.S. op de hoogte gehouden met informatie die van invloed kan zijn op je veiligheid tijdens je reis.
De Luggage Assistant is o.a. van toepassing op het bezorgen van je bagage bij terugvondst. De bezorgkosten worden tot maximaal 50 euro vergoedt. Hetzelfde geldt voor Kid Assistant, maar is dan van toepassing op je kind. Life Assistant helpt o.a. je familie te informeren in noodsituaties.
Waar je rekening mee houdt als je wil gaan voor Allianz Globetrotter reisverzekering
Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een Globetrotter Reisverzekering afsluit wanneer je de wijde wereld in vertrekt.
Werken / Stage in het buitenland
Wanneer je bij de premieberekening als reisdoel ik ga werken in het buitenland of ik ga stage lopen in het buitenland hebt aangegeven, dan zie je staan dat de Globetrotter Reisverzekering rekening houdt met Beroepsrisico.
Afhankelijk van het werk dat je doet, bestaat er een kans dat je een toeslag moet betalen als je werk gaat verrichten dat een hoger risico met zich mee brengt. Hier komen de 4 risicogroepen op een rijtje met daaropvolgend een uitleg:
- Standaard werk - Toeslag van 0%
- Licht verhoogd risico - Toeslag van 35%
- Verhoogd risico - Toeslag van 70%
- Zwaar verhoogd risico - Toeslag van 100%
Standaard werk - Toeslag van 0%
Hieronder vallen werkzaamheden die geen extra risico met zich meebrengen dan wanneer je voor vakantie in het buitenland zou verblijven. Bijvoorbeeld:
- Standaard kantoorwerk (verkoop, marketing, communicatie, ICT, secretarieel, directie);
- Horeca werk, zoals barkeeper, ober, receptiemedewerker. Met uitzondering van werken als kok;
- Musicus;
- Golfleraar.
Licht verhoogd risico - Toeslag van 35%
In deze risicogroep van werkzaamheden komt een toeslag van 35% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking.
Hierbij gaat het om werkzaamheden waarbij de verzekerde een laag risico loopt. Er is hier sprake van meer risico dan wanneer niet gewerkt zou worden tijdens het verblijf in het buitenland. In sommige gevallen wordt met de handen gewerkt. Bijvoorbeeld:
- Arts;
- Skileraar;
- Duikinstructeur;
- Tuinman;
- Werken op een boerderij als fruitplukker.
Verhoogd risico - Toeslag van 70%
In deze risicogroep van werkzaamheden komt een toeslag van 70% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking.
Het gaat hier om werkzaamheden waarbij de verzekerde duidelijk meer risico loopt dan tijdens een vakantie in het buitenland. Meestal wordt hierbij met de handen gewerkt en gevaarlijk materieel gebruikt. Ook werkzaamheden waarbij je veel op de weg zit vallen hieronder. Bijvoorbeeld:
- Chauffeur (koerier, taxi);
- Kok;
- Loodgieter;
- Elektriciën;
- Op een boerderij werken met zware machines. Denk aan een graafmachine of traktor.
Zwaar verhoogd risico - Toeslag van 100%
In deze risicogroep van werkzaamheden komt een toeslag van 100% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking.
Het gaat hier om werkzaamheden waarbij de verzekerde een aanzienlijk verhoogd risico loopt op een ongeval of letsel. Hierbij wordt meestal met gevaarlijke machines gewerkt of op gevaarlijke locaties. Bijvoorbeeld:
- Bruggenbouwer;
- Elektriciën met hoogspanning;
- Metaalbewerker;
- Sloper.
Wanneer de werking van de toeslag in gaat
"Deze toeslag wordt berekend vanaf de ingangsdatum van uw polis. Dit houdt in dat deze tussentijds wel toegevoegd kan worden, echter met terugwerkende kracht naar ingangsdatum van de polis."
Een minpunt van deze verzekering is de werking van de toeslag. Als jij een baantje vind als kok bijvoorbeeld, dan val je in de groep met een verhoogd risico.
Stel nu dat jij met je reis begint, een paar maanden gaat rondreizen en op een gegeven moment tegen een baan als kok aanloopt. Je geeft bij Globetrotter aan dat je een beroep gaat uitoefenen met een verhoogd risico, zodat ze het weten en jij dus gedekt bent.
In dit geval ga je niet de toeslag betalen vanaf het moment dat jij als kok gaat werken, maar betaal jij de toeslag over de hele lengte van je verzekering met terugwerkende kracht. Ook al heb je in die eerste paar maanden niet gewerkt.
Verlenging van je verzekering in het buitenland
Tijdens de reis kan je de Allianz Globetrotter reisverzekering verlengen. Dit wordt gezien als een nieuwe verzekering. Hier is het dus even opletten geblazen.
Als jij een nieuwe verzekering afsluit en je de (toekomstige) kosten redelijkerwijs kon verwachten, bijvoorbeeld door een bestaande ziekte of gebrek, dan ben je daar niet tegen gedekt. Als jij dus een bestaande aandoening krijgt tijdens je reizen, dan wordt dit niet vergoed.
Het is een kleine kans, maar toch iets om over na te denken.
Jongerenkorting!
Als jij onder de 27 jaar oud bent, dan krijg je jongerenkorting op je premie.
Laat van je horen!
Heb jij al een aanvullende verzekering voor je reis? Heb je ervaring met de Globetrotter reisverzekering en wat zijn je ervaringen? Laat het ons weten! We zijn heel benieuwd.