Kangoeroeland, alle informatie over Australië

Ooit eens gedacht om naar Australië te gaan? Je weet wel, dat land aan de andere kant van de wereld?

More...

Ik ook!

Wellicht heb je op jonge leeftijd De Reddertjes in Kangoeroeland gezien. Misschien heb je Steve Irwin zien worstelen met een krokodil op National Geographic Channel. Eén van mijn persoonlijke favorieten is Crocodile Dundee!

Australië

Vanaf het moment dat ik die film zag toen ik 10 was, heb ik ‘m, ten eerste, 20 keer gekeken en is ook mijn liefde voor Australië ontstaan.

Het heeft lang geduurd voordat ik echt durfde te reizen. Vroeger was ik niet zo avontuurlijk.

Toen ik echter 28 jaar oud was, begon het te kriebelen: “Ik ga niet nog langer wachten om naar Australië te gaan.” Zeker toen ik mijn baan zat begon te worden.Wat moet je allemaal weten wanneer jij naar Australië wil reizen!

Omdat ik nog nooit écht had gereisd kwam bij mij de vraag: “Hoe ga ik dat in vredesnaam doen?” Er komen namelijk allerlei zaken bij kijken. Als eerste schreef ik een lijstje voor mezelf op waaruit de volgende vragen ontstonden:

 • Moet ik een visum hebben? En zo ja, wat voor een visum?
 • Hoe zit het met mijn verzekering als ik voor een langere tijd op reis ga?
 • Wat ga ik in vredesnaam doen als ik uit het vliegtuig stap en met beide benen op de grond in Australië sta?
 • Kan ik als buitenlander een auto kopen?
 • Waar vind ik snel en makkelijk onderdak?
 • Zijn mensen sociaal? Is het makkelijk om vrienden te maken?
 • Hoe zit het eigenlijk als ik naar de huisarts moet?
 • Wat zijn de mooiste plekken om te bezoeken?
 • Hoe kom ik makkelijk van punt A naar B?
 • Zal ik een road trip maken langs de Oostkust of Westkust?
 • Waar moet ik rekening mee houden?

​Als eerste bekeek ik de mogelijkheden omtrent de tijd dat ik in Australië kon blijven. Zelf wist ik dat ik een jaar wilde gaan.

​Ik ben op zoek gegaan en kwam het zogenaamde Working Holiday Visum tegen; het visum dat je toestaat om een jaar lang in Australië te verblijven én te werken om het te bekostigen. Daarnaast bestond er ook een mogelijkheid om dit met een jaar te verlengen. Dit klonk interessant, maar een jaar was voor mij al een behoorlijke stap.

​Daarnaast zijn er meerdere zaken die ik heb bekeken en geregeld en veel mensen gaan door hetzelfde. Er bestaan veel vragen omtrent Australië qua regelgeving en dingen om te doen. Deze vragen beantwoord ik met deze website. Op deze manier heb jij alle antwoorden op één plek, waardoor jouw stap om naar Australië te gaan makkelijker wordt.


Laat van je horen!

Wil jij graag naar Australië op reis of heb je al plannen om te gaan? Laat een reactie hieronder achter en deel je wensen, plannen of vragen! 


Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

 • Stappenplan en Routes
 • Tips op het gebied van accommodatie
 • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië
Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: