De dag van vertrek. Wat je meeneemt op je vliegreis naar Australië.

Vliegreis naar Australië

Zenuwachtig?! Ja, ik was dat ook. De week voordat ik vertrok bedacht ik mij op regelmatige basis: "Waar begin ik in vredesnaam aan?..."

In dit artikel leer je:

  • Wat je allemaal meeneemt in je handbagage op je vliegreis naar Australië
  • Hoe je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt
  • Waar je rekening mee houdt op de dag dat je het vliegtuig in stapt

More...


Wat je meeneemt op je vliegreis naar Australië

vliegreis naar australie

Sommige mensen zijn soort van 'geboren' om te gaan reizen. Bij mij heeft dit wat langer geduurd. Ik wist dat reizen mij intimideerde, dus begon ik er nooit aan. Totdat ik mezelf bedacht dat het beter was om naar deze angst toe te bewegen. De rest komt wel met ervaring. "Alles sal reg kom." - Hendrik Lodewijk II, Badhoevedorp

Goed dus dat jij je plannen doorzet. Het laat zien dat je meer uit het leven wil halen dan de gemiddelde persoon.De vliegreis naar Australië

De vliegreis naar Australië is lang. Afhankelijk uiteraard van hoe je vliegt, duurt een reis gemiddeld 26 uur. Via Skyscanner kan je trouwens op een goede en overzichtelijke manier de beschikbare vluchten naar Australië vinden. Klik hier voor het artikel waarin ik tips geef om de goedkoopste vlucht te boeken.

vliegreis naar australie

Persoonlijk ben ik gewend aan lang reizen en vind ik het ook leuk om in mijn eentje rond te dolen op luchthavens. De vlucht naar Australië zal niet direct gaan. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, zal je moeten overstappen op bijvoorbeeld Dubai, Singapore of Hong Kong. Ik stapte een keer over op Osaka, Japan.

Op Schiphol check je je koffer of backpack in. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt mag je maximaal 20 kilo aan baggage inchecken. Bij sommige maatschappijen is dit 23 kilo (intercontinentale vluchten, zoals Nederland - Australië). Streef er echter niet naar om je tas 23 kilo te maken, je moet 'm ook nog kunnen tillen.

Naast de baggage die je incheckt, mag je ook nog hand baggage meenemen. Je hand baggage mag 12 kilo wegen, je kan dus genoeg meenemen op de vlucht zelf. Wederom raad ik aan niet teveel gewicht mee te dragen, dit gaat je echt tegenstaan. Weet je trouwens ook al wat je wel en niet mee mag nemen naar Australië? Check dan de link hieronder waarin ik alles voor je op een rijtje zet/

Wil je weten wat je wel en niet mee mag nemen naar Australië??

Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk

Om die vliegreis naar Australië een beetje goed door te komen is het handig om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Trek dus op je vliegreis je outfit aan waarin je kan chillen. Ik doe meestal een trainingsbroek aan, sportschoenen en een t-shirt.

vliegreis naar australie

Neem een kleine rugzak mee om dingen in te bewaren zoals een fles water (koop een fles water alleen op de luchthaven ná de douane, anders nemen ze 'm van je af). Het is ook prettig om een tandenborstel en een kleine tube tandpasta met een inhoud van onder de 100 milliliter mee te nemen in je rugzak. In dit geval kan je je wat opfrissen op de luchthaven waar je overstapt.

Neem muziek mee op je telefoon of mp3 speler. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, worden er onderweg films aangeboden om te kijken. Al met al, met een goede voorbereiding, 'vliegt' de tijd zo om.

Lees een boek

Hou je van lezen? Dan raad ik je aan om een e-reader te kopen en dan wel de Kobo Aura. Klik hier voor meer informatie over de Kobo Aura. Je kan er met het geheugen van de Kobo ongeveer 3.000 boeken opslaan, dat vond ik persoonlijk wel genoeg...Stel je hebt tien boeken die je graag wil meenemen, dan draag je ongeveer 5 kilo extra bij je. Met een e-reader is dat gewoon tien keer fijner én je kan er ook mee in het donker lezen.

Een echt boek heb ik altijd wel leuker gevonden. Mijn droom was om in mijn huis een complete bibliotheek op te bouwen. Ik reis echter alleen maar en ik wilde dit niet in een vrachtwagen doen.Neem een trui mee!

Ook raad ik je aan om een trui of vest in je rugzak te doen. Ik vind een hoody erg fijn. In het vliegtuig staat de airconditioning meestal rond het vriespunt. Als je zin hebt om te slapen, is een hoody erg comfortabel en je houdt er ook geen verkoudheid aan over. Schoentjes uit, stoel achterover en lekker ontspannen.

Laat die hoody de enige trui zijn die je meeneemt op reis. In Australië zal je hem niet heel veel nodig hebben, maar is het wel fijn om te hebben. Het zuiden van Australië is namelijk in de winter k-k-k-k-koud.

Daarnaast zijn oordoppen je redding in het geval van huilende baby's.

vliegreis naar australie

Wat laat je thuis?

Tenzij je geld verdient via het internet tijdens je reizen zoals ik, laat dan je laptop thuis. Het neemt de drang weg om teveel op je laptop te zitten, series te kijken en te Facebooken in plaats van te genieten van wat je om je heen hebt. In Nederland heb je je laptop namelijk ook. Genieten van je reis is waar het uiteindelijk om draait.

Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

  • Stappenplan en Routes
  • Tips op het gebied van accommodatie
  • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië

Laat van je horen!

Heb je nog vragen over je vliegreis naar Australië? Heb je al ervaring met vliegen naar Australië? Deel je vragen en ervaringen hieronder! We zijn benieuwd 🙂


Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: