Over Kangoeroeland

Een reis naar Australië ondernemen de meeste mensen maar één keer in het leven. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en is niet een land waar de meesten zomaar naar toe gaan. Je wil er dan in ieder geval voor zorgen dat je het goed doet! 

Daarom ben ik met Kangoeroeland er voor jou.

Kangoeroeland is er voor backpackers en reizigers die het avontuur in Australië willen beleven en zich zo goed mogelijk voor willen bereiden voor hun reis naar dit mooie land.

Mijn streven is om jou zo goed mogelijk te adviseren in deze voorbereiding door je de beste tips te geven die er op het internet te vinden zijn. Dit door de juiste informatie te achterhalen voor je én deze informatie zo persoonlijk mogelijk bij je te brengen.

Veel plezier met je bezoek aan deze blog!

Backpacken door Australië

Je reis naar Australië goed voorbereiden

Om je reis naar Australië goed voor te bereiden heb ik een Voorbereidingsgids geschreven. In deze gids staan alle dingen die je moet weten om je goed voor je reis Down Under voor te bereiden.

Het is een gids waarvan ik wou dat ik 'm had toen ik reisde. Door schade en schande, bloed, zweet en tranen is deze gids dus ontstaan.

Hopelijk voorkom jij de fouten die ik maakte! Klik snel op de knop hieronder om de gids binnen te halen.

Klik op de knop hieronder en haal 'm TIJDELIJK GRATIS binnen.

Nuttige tips voor je reis naar Australië

Naast het feit dat je nu mijn gids hebt, heb ik ook enkele artikelen geschreven die je gaan helpen de eerste stappen te zetten in je reis naar Australië. Ik raad je aan te beginnen met het artikel "11 dingen die je moet regelen voor Australië". Vergeet ook niet het artikel te lezen over "De 6 essentiele reisartikelen: Maak je reis makkelijk!"


December 20, 2018

Regelen voor Australië

Wanneer je naar Australië gaat om voor een korte of lange tijd te reizen of backpacken, dan zal je aan een paar dingen moeten denken. Denk bijvoorbeeld aan iets simpels als het hebben of aanvragen van een paspoort óf, waar men minder snel aan denkt, dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn wanneer je naar Australië gaat. Zo zijn er nog een paar dingen waaraan je moet denken en die je moet regelen voor Australië.

In dit artikel kom je te weten:

 • Wat je regelt vóórdat je naar Australië gaat
 • Wat je regelt wanneer je in Australië bent aangekomen
 • Waar je goedkoop vliegtickets boekt
 • Waar je op let verzekeringstechnisch
 • Enkele hacks om goed met je geld om te gaan

Leestijd: 5 minuten

​Read More

July 9, 2019

De 6 essentiële reisartikelen voor Australië - Maak je reis makkelijk!

Wil je weten wat de 6 beste reisartikelen zijn voor Australië? Dan ben je hier toevallig op het juiste adres! In een eerder artikel heb ik de meest voorkomende reisartikelen behandeld en in dit artikel vat ik het samen door de 6 meest essentiële reisartikelen voor jou op een rij te zetten.

In dit artikel kom je te weten:

 • De 6 beste reisartikelen voor Australië
 • Dat een toilettas ophangen handig is
 • Dat de juiste reisstekker een no-brainer is
 • Je leven gered zal worden met oordoppen

Leestijd: 4 minuten

​Read More

February 11, 2017

Douane van Australië

De douane van Australië is streng. Ze willen het land (terecht) beschermen tegen bepaalde invloeden van buitenaf. Zo is er een hele lijst van zaken die jij Australië niet in mag nemen. In dit artikel ga ik dit met je behandelen. Je wil namelijk niet dat de man met de handschoen komt en zegt: Even bukken en diep ademhalen!

In dit artikel kom jij te weten:

 • Wat je wel en niet mee kan nemen naar Australië
 • Wat het douaneformulier is dat jij bij aankomst moet invullen

Leestijd: 4 minuten

​Read More

December 28, 2018

Simkaart voor Australië

In dit artikel ga ik met je bespreken wat een goede simkaart voor Australië is.

Wanneer je door Australië gaat reizen, wil je zekerheid hebben dat je bereikbaar bent en dat jij mensen kan bereiken. Ten eerste wil je graag je familie in Nederland of België op de hoogte brengen van het feit dat je veilig in Australië bent aangekomen. Daarnaast wil je ook de mogelijkheid hebben om instanties te kunnen bereiken, zoals een Uber of een taxi of een hostel waar je hebt geboekt met een shuttle bus service.

En vergeet dit ook niet: Je gaat veel andere backpackers en reizigers ontmoeten en met een paar zal je zeker contact willen houden! 

In dit artikel kom je te weten:

 • Waar je een simkaart voor Australië aanschaft
 • Hoe het netwerk van Australië is 
 • Uit welke providers je kan kiezen en waarom je die moet kiezen
 • Welke andere manieren je hebt om te communiceren met thuis

Leestijd: 4 minuten

​Read More

April 2, 2017

goedkope vliegtickets naar australië

Het kopen van een vliegticket naar Australië zal de grootste hap uit je zuurverdiende spaarcentjes taart nemen. Het is dus belangrijk om dit wijs te doen en er even de tijd voor te nemen, zodat jij goedkope vliegtickets naar Australië vindt, vóórdat je gretig op die koopknop klikt.

In dit artikel leer je:

 • Trucjes toe te passen om de goedkoopste vliegtickets te vinden 
 • Op welke website je het beste een vliegticket kan boeken
 • Wanneer je het beste kan boeken
 • Te boeken op een manier dat jou uitkomt
 • Dat je voor 357 euro al naar Australië kan vliegen
 • Hoe je geld verdiend met meer geduld
​Read More

January 4, 2019

bankrekening openen in het buitenland

Eén van de meest gestelde vragen over het reizen door Australië zijn: Moet ik een bankrekening openen in het buitenland? Hoe moet ik een bankrekening openen in het buitenland? Welke bank in Australië is hier het beste voor? Een tipje van de sluier: Een Australische bankrekening hoeft niet meer!

In dit artikel het met je hebben over de bankrekening van TransferWise. Dit is een zogenaamde grenzeloze bankrekening (borderless account), oftewel een 'buitenlandse bankrekening' die je kan openen en gebruiken in Australië én in andere landen. Eén van de mooie punten van deze rekening is dat het omwisselen van bijvoorbeeld Euro's naar Australische dollars vele malen goedkoper is dan bij de reguliere banken.

Een bankrekening openen in Australië hoeft dus niet meer. Je kan nu vanuit Nederland een bankrekening openen die je onder andere in Australië kan gebruiken. Check it out!

In dit artikel kom je te weten:

 • Hoe je een bankrekening opent voor gebruik in Australië
 • Wat de voordelen zijn van het TransferWise Borderless Account
 • Dat het gratis is om een account te openen
 • Hoe makkelijk het is om een borderless account aan te maken
 • Dat het vele malen goedkoper is om geldzaken met TransferWise te regelen

Leestijd: 5 minuten

​Read More