De stranden van Sydney: De 10 beste die je kan vinden!

Stranden van Sydney

Als Sydney iets heeft, dan zijn het wel mooie stranden! Sydney heeft veel stranden, die elk op zich weer anders is. Zo is de ene omringd door mooie natuur, verwijderd van dichte bebouwing en de andere dichtbij de bebouwing en kan je dus rekenen op café's, restaurants en gezelligheid. Lees in dit artikel meer over de stranden van Sydney!

In dit artikel kom je te weten:

  • Wat de mooiste stranden van Sydney zijn
  • Welke dingen je er allemaal kan doen
  • Hoe je bij deze stranden komt

Leestijd: 4 minuten

More...


De stranden van Sydney

Sydney staat bekend om mooie stranden en niet alleen voor de stranden, maar ook voor de zee. Het is namelijk een paradijs voor surfers en er worden regelmatig nationale en internationale surfwedstrijden gehouden. Vaak gebeurd dit bij Manly Beach.

Niet bij elk strand kan je surfen en bij niet elk strand heb je een overvloed aan café's. In dit artikel zet ik de top 10 beste stranden van Sydney voor je op een rij waarbij ik begin bij de 10e plaats.

Balmoral Beach

stranden van sydney

Balmoral Beach ligt meer in het noorden van Sydney, maar ligt met 10 kilometer van het centrum nog relatief dichtbij. Het strand ligt in de suburb Mosman en staat bekend om luxe en dure woningen. Het strand is dus wat meer voor de rijkere mensen en het zijn ook vooral locals die hier komen.

De golven van Balmoral Beach zijn helaas niet goed genoeg om op te surfen. Wel kan je hier terecht wanneer je van bodyboarden houdt, daarmee kom je op elk strand in Sydney mee uit de voeten.

Dee Why Beach

stranden van sydney

Dee Why Beach ligt in de buurt van Manly Beach. Het is een populair strand onder de locals. Je kan er surfen, uitgaan, eten en sporten. Er heerst hier dus een actieve lifestyle. Wanneer je in de buurt van Manly bent, of daar een tijd verblijft, neem dan zeker de tijd om naar Dee Why te gaan.Maroubra Beach

stranden van sydney

Maroubra is één van de Eastern Suburbs van Sydney zo'n 10 kilometer van het centrum af. Het strand van Maroubra is populair onder de locals, want andere stranden, zoals Bondi Beach en Manly Beach zijn druk bezocht onder de toeristen. 

Op de golven van Maroubra Beach kan je ook surfen en dit is een andere reden waarom locals zo graag hier naar toe gaan; wanneer je van Bondi Beach naar het zuiden beweegt, dus richting Maroubra Beach, dan is Maroubra het eerste strand waar je weer kan surfen. Bij Coogee en Bronte Beach kan je namelijk niet surfen. Deze laatste twee stranden van Sydney komen nog in dit artikel aan bod.

Maroubra is een wijds strand en over het algemeen niet druk. Het strand is mooi, de uitzichten zijn mooi, je zit tussen de Aussies en je kan er een kop koffie en een maaltijd halen.

Cronulla Beach

stranden van sydney

Zuidelijker van Maroubra Beach vind je Cronulla Beach van de suburb Cronulla. De reden waarom deze wat lager scoort dan de rest is omdat het zo'n 30 kilometer verwijderd is van het centrum van Sydney. Wanneer je dus in of dichtbij het centrum van je accommodatie hebt (dat waarschijnlijk is), dan ben je er dus niet heel snel.

Máár Cronulla Beach is wel het enige strand dat je met de trein kan bereiken. Wanneer je dus een treinreis wil ervaren in Australië of Sydney dan kan dat. De rit duurt vanaf Sydney Central Station ongeveer 45 minuten.

Cronulla Beach is een mooi strand met de voorzieningen die je nodig hebt. Daarnaast is het strand geliefd onder de surfers. De golven zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Als je wil kan je op Cronulla ook surflessen volgen.

Avalon Beach

stranden van sydney

Noordelijk van Sydney vind je Avalon Beach. Avalon Beach is omgeven door mooie natuur en rust. De plek is populair onder surfers van alle niveau's en ook onder long-boarders. Wanneer jij van deze lifestyle houdt én je wil mooi natuur om je heen, dan zit je hier op de juiste plaats.

Het grootste nadeel van deze locatie is dat het ver van het centrum van Sydney is. Dit strand en deze suburb ligt namelijk 45 kilometer van het centrum van Sydney af. Dit is ook de reden waarom de échte surf- en boardliefhebbers hier naar toe komen en je dus deze lifestyle hier duidelijk ziet terug komen.

Trouwens!

5 essentiële dingen om mee te nemen naar Australië

1. Een goede gids - Wanneer je door Australië reist is het belangrijk om de juiste gids aan te schaffen met alle ins en out over het land. Klik hier voor de gids.


2. Een waterfles - Dit is essentieel tijdens je reis. Deze waterfles is van staal en gaat daarom dus lang mee. Ideaal ook wanneer je gaat vliegen en nog gezond ook! Drinken uit plastic is namelijk niet zo goed voor je.


3. Een reisstekker - Zonder een reisstekker kom je niet ver in Australië als je graag je apparaten zoals je telefoon wil opladen. Daarom adviseer ik deze stevige en functionele reisstekker.


4. Een powerbank - Een powerbank is onmisbaar op je reis door Australië. Er bestaat een grote kans dat je bijvoorbeeld veel foto's met je mobiel gaat maken wanneer je een hele dag op weg bent. Je mobiel gaat dus snel leeg en er is niet altijd een gelegenheid om deze op te laden. Met deze powerbank echter wel! Vooral in nood is het handig deze wel te hebben.


5. Een e-reader - Een e-reader is superchill voor op reis. Nu kan je boeken meenemen, maar niet het gewicht dragen! Hier vind je de beste e-reader volgens de Kangoeroeland-test.

Bronte Beach

stranden van sydney

Bronte Beach ligt weer dichterbij het centrum van Sydney en is onderdeel van de Eastern Suburbs. Het strand ligt tussen Coogee en Bondi Beach in. Je kan surfen op de golven van Bronte Beach, maar het zijn niet de beste golven om dit te doen voor beginners. Gevorderde surfers kunnen hier goed uit de voeten komen.

Er zijn verschillende manieren om naar Bronte Beach te komen, zoals met de bus of met de auto, maar je kan het ook bereiken via de coastal walk die tussen Bondi Beach en Bronte Bech in ligt. Dit is een mooie wandeling die je kan maken om te genieten van frisse zeelucht en mooi uitzichten.

Bronte Beach is een populaire plaats onder de locals en je vind er ook redelijk veel toeristen. Het is er gezellig en je kan er terecht voor een mooie wandeling, sportieve activiteiten, een koffie of een maaltijd ... of allemaal!

Palm Beach

stranden van sydney

Nog noordelijker dan Avalon Beach vind je Palm Beach. Deze plek is een paradijs. Je kan er goed surfen, je hebt de mooiste uitzichten en het is rustig. Als eerste kan je dit strand niet vergelijken met bijvoorbeeld Bondi Beach dat dichterbij het centrum van Sydney ligt, maar je begrijpt dat om deze reden de plek minder toeristisch is. Het is ongeveer 45 kilometer rijden van Sydney centrum af.

Wanneer je hier ben, maak dan de wandeling naar de Barrenjoey Lighthouse en maak een paar jaloersmakende shots voor het thuisfront van de mooie uitzichten. Elke vierde zondag van de maand vind je hier ook een markt waar je kan koekeloeren. Onderbreek je dag met een lekkere lunch bij The Boathouse of een lunch of diner bij Jonah's of Barrenjoey House.

Coogee Beach

stranden van sydney

Coogee Beach het strand van de suburb Coogee is één van mijn favoriete stranden van Sydney. Dit heeft vooral te maken met de één van mijn goede vrienden hier woont. Dit is een Nederlandse jongen die ervoor heeft gekozen om permanent in Australië te wonen.

Coogee ligt in de buurt van de suburb Randwick en dit is een redelijk centraal punt van dat gedeelte van Sydney. Hier gaat dus genoeg openbaar vervoer naar toe. De golven van Coogee Beach zijn niet heel geschikt om op te surfen. Wellicht dat er enkele dagen per jaar zijn waarop gevorderde surfers hun ding kunnen doen, maar voor een beginner is dit niet de plek hiervoor.

Wel is het de plek voor ontspanning, wandelingen en socializen. Coogee heeft grenzend aan het strand ook een park, dus wanneer je geen zin hebt in zand, dan leg je je handdoek op het gras. Deze plek is vooral populair onder locals, dus veel toeristen vind je hier niet.

Coogee Beach heeft een breed pakket aan café's, restaurants en bars. Ga bijvoorbeeld lunchen bij The Little Kitchen (lekker) of sluit je stranddag af bij Oceans Bar.Manly Beach

bezienswaardigheden van sydney

Manly Beach is naast Bondi het meest populaire strand van Sydney. Bondi Beach en Manly Beach hebben een soort onderlinge rivaliteit. De meningen zijn verdeeld over de twee stranden. Je kan het een beetje vergelijken met de rivaliteit tussen Sydney en Melbourne of Amsterdam en Rotterdam 😉 

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Bondi, maar ik zeg er wel bij dat Manly Beach prachtig is en heel sfeervol. De reden waarom het voor mij op de tweede plaats staat is omdat het simpelweg verder weg is van het centrum van Sydney.

Manly Beach heeft alles dat je nodig hebt; een mooi strand, goede golven voor beginnende en gevorderde surfers, genoeg winkels, genoeg activiteiten en genoeg bars en café's om te ontbijten, lunchen, dineren of te stappen. Daarnaast worden er geregeld evenementen gehouden, zoals surfwedstrijden en volleybalwedstrijden.

Wanneer je graag naar dit mooie strand wil gaan en je zit in het centrum van Sydney, dan kan je vanaf Circular Quay bij Manly Beach komen. Manly is namelijk één van de Northern Beaches en je kan hier makkelijk per boot naar toe. Met de auto moet je goed timen want spitsuur in Sydney is heel erg naar. In Manly heb je trouwens ook genoeg accommodatie mocht je daar graag willen verblijven.

Bondi Beach

bezienswaardigheden van sydney

Op nummer 1 staat Bondi Beach. Dit is mijn persoonlijke favoriet en de favoriet van velen. Het is toeristisch, maar de locals komen hier ook graag, al wijken die sneller uit naar stranden zoals Bronte, Coogee en Maroubra. Dit zijn de andere stranden in de Eastern suburbs van Sydney.

De reden waarom ik van Bondi hou is simpel gezegd vanwege de hoeveelheid mensen die er komen en de activiteiten en levendigheid die er heerst. Je kan er surfen, zonnen, sporten, skaten in de bowl, longboarden, eten, drinken en feesten. Je hebt er winkels, goede café's en restaurants. Bovendien kan je hier goed wandelen, bijvoorbeeld de Bondi to Bronte coastal walk.

Op dit mooie strand van Sydney zijn er geregeld evenementen. Denk aan een skateboard kampioenschap in de skate bowl genaamd Bowl-A-Rama. 

Naar Bondi kan je gemakkelijk komen vanuit het centrum van Sydney. Je kan de bus pakken of de metro en de metro pak je bijvoorbeeld vanaf Museum Station bij Hyde Park. Easy as!


Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

  • Stappenplan en Routes
  • Tips op het gebied van accommodatie
  • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië

Laat van je horen!

Ben jij al naar de stranden van Sydney geweest? Wat vond je er van en wat is jouw favoriet? Deel hieronder welk strand jouw favoriet is en waarom!


Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: