Een backpack kopen voor Australië – Let hier op!

backpack kopen

Een backpacker ben je niet zonder backpack. Wanneer jij gaat reizen is een backpack onmisbaar. Je wil namelijk niet met zo'n logge hardcase koffer rond moeten zeulen met wieltjes waar je op sommige plekken niets aan hebt.

Ik heb je back, want in dit artikel ik zal ik je back-to-back backpack advies geven, want je wil natuurlijk niet op je back gaan bij het kopen van een backpack (hahaha).

In dit artikel leer je:

  • Waar je op let als je een backpack koopt
  • Waarom je niet voor een te grote backpack moet gaan
  • Welke backpacks goed zijn voor jouw reis door Australië

Leestijd: 4 minuten

More...


Een backpack kopen voor jouw reis

backpack kopen

Zoals ik al zei, ga ik je wat backpack tips geven om je reis door Australië en andere landen zoals Thailand een groot succes te maken.

Wanneer men het over backpacken heeft, dan hebben de meeste mensen daar meteen al een bepaald beeld bij: Een week niet douchen, slapen in de rimboe, vieze kleren, leven als een zwerver, noem maar op. Eigenlijk is dit niet waar. Althans, je kán zo leven, maar dit is meestal een keuze van de backpacker zelf.

Belangrijk! Koop een backpack niet te groot

Waarschijnlijk is dit één van de eerste keren dat jij een echt verre reis gaat maken waarvoor je een backpack wil gaan kopen. Het zal denk ik ook zijn dat deze vraag heel vaak in je opkomt: Wat moet ik allemaal meenemen op reis?

Ik raad je heel sterk aan om niet teveel mee te nemen op reis. Je gaat er namelijk veel spijt van krijgen als je iedere keer een backpack van 20 kilo je rug op moet hijsen wanneer je aan het hostelhoppen bent of aan het wandelen of klauteren naar die super vette waterval waar je een nacht wil blijven slapen. Hoe kan je dit vermijden?

Ook in het buitenland kan je je kleren wassen

Zoals ik al zei, zijn de beelden van vandaag over backpackers niet meer juist. Tegenwoordig is het bestaan van een backpacker zo ontwikkeld, dat je binnen enkele tikken op je telefoon een hostel hebt geregeld en dat je met google maps en vaak ook Uber op je plek kan komen.

Omdat deze ontwikkelingen zo hard gaan, wordt het voor mensen ook aantrekkelijker om te reizen en dit zorgt voor meer toerisme, meer hostels, meer concurrentie en dus meer voorzieningen in hostels. Je kan dus ook je kleren wassen!

backpack kopen

Hostels hebben voorzieningen om je kleren te wassen. Neem dus niet teveel kleren mee wanneer je op reis gaat en koop dus ook niet een te grote backpack.

55 Liter is zat!


Lowe Alpine

Check hieronder enkele backpacks van Lowe Alpine die ik heb uitgekozen voor je. Deze zijn niet te groot en zijn van goede kwaliteit. Lowe Alpine heb ik zelf ook en gaat al 6 jaar intensief mee.

Het merk gaat al mee sinds 1967 en is opgericht door de fanatieke klimbroeders Lowe. Klimmen werd steeds populairder en bereikte een enorme piek eind jaren 60. De gebroeders Lowe vonden in die tijd niet de materialen die ze wilden en besloten daarom backpacks te maken. De gewichtsverdeling en bewegingsvrijheid van de rugzak vormden hun grootste aandachtspunten, daarom zitten ze ook heel goed en de backpack zit zo op je lichaam dat het gewicht goed verdeeld wordt. Dit is prettig wanneer je wandelt, trekt of klimt.

Dames

backpack kopen voor australië

Heren

backpack kopen voor australië

Je kan ook kleren kopen in het buitenland

Waar de ontwikkelingen hard gaan in het toerisme van de wereld, zullen er ook steeds meer winkels komen. Yes, ik heb opgelet tijdens mijn economie vakken!

Als je kijkt naar Australië, dan heb je winkels zoals de Target, K-Mart en Big W. Dit zijn soort Hema-achtige winkels waar je bijvoorbeeld ondergoed voor een prikkie koopt. 

Hou je backpack dus klein!

Als je kijkt naar Thailand bijvoorbeeld, dan heb je in de voornaamste steden, zoals Bangkok en Chiang Mai, winkels zoals de H&M. Voor daar zijn dit dan wel de meer 'high end' of duurdere winkels.

Mocht je iets missen en nog wat ruimte over hebben, dan kan je dat nog altijd kopen. Denk aan die mooie lelijke olifantenbroeken waar iedereen in loopt als ze naar Thailand zijn geweest 😉

The North Face

Check hieronder enkele backpacks van The North Face die ik heb uitgekozen voor je.

Dames

backpack kopen voor australië

Heren / Unisex

backpack kopen voor australië

Wat als je niet weet of je backpack lekker zit?

Ook dáár is een oplossing voor. Ten eerste zijn de backpacks zo ontwikkeld dat de jouwe ook lekker zit. De meeste van de varianten die ik in dit artikel heb gegeven, zijn verstelbaar waardoor je de backpack helemaal naar je lichaam kan laten passen. 

Ten tweede zijn er in Nederland een paar winkels die backpacks verkopen. Eén ervan is Bever. Deze winkels hangen helemaal vol met goede backpacks en je kan zo naar binnen lopen om ze te testen. Als je er één hebt gevonden die lekker zit, onthou 'm en kijk later of je de backpack via internet wil aanschaffen.


Mijn persoonlijke ervaring

Zelf had ik de Cerro Torre 65-85 gekocht van Lowe Alpine. Ik dacht ik pak het goed aan en ga voor groot; deze backpack is 65 liter dat je kan uitbreiden naar 85 door het vieren van de riempjes die erop zitten. Ik propte die backpack helemaal vol met kleren en spullen waarvan ik dacht dat ik ze ging gebruiken, maar uiteindelijk niet eens aan heb gehad of gebruikt. Grote fout dus. Check dus ook zeker even mijn artikel waarin ik vertel wat je allemaal meeneemt op je reis. 


Om niet dezelfde fout te maken als ik en een veel te grote backpack te kopen, heb ik hieronder enkele goede backpacks van Nomad neergezet. Wat ik heel prettig vond aan de backpack die ik had, is dat ik via meerdere punten mijn tas in kon; De backpack heeft namelijk 2 hoofdcompartimenten en je kan via 3 punten de tas in. Op die manier hoef je je backpack niet overhoop te halen als je favoriete t-shirt onderin zit.

Nomad

Dames

backpack kopen voor australië

Unisex

backpack kopen voor australië

Een backpack kopen als vrouw

backpack kopen

Waar ik persoonlijk 20 tot 22 kilo op m'n rug kon hijsen (nogmaals: dit is écht geen pretje) heb ik regelmatig vrouwen op mijn reis gezien in hostels die hun backpack eerst op een stoel moesten zetten, om zo de backpack om te kunnen doen en te staan. Ga dus niet voor die 65 tot 85 liter backpack.

De standaardmaat voor backpacks voor vrouwen ligt tussen de 45 en 55 liter. Zoals ik al zei 55 liter is echt zat en je zal merken dat dit prima te doen is. Wanneer je bang bent dat 55 liter teveel is, neem er dan een van 50 of 45 liter.

Backpacken hoort leuk te zijn en moet niet zover komen dat je er tegenop kijkt om die backpack mee te hoeven dragen.

Wil je graag meer backpacks vinden die geschikt zijn voor vrouwen?

  • Klik hier voor het artikel dat backpacks voor vrouwen bespreekt

Bescherm je splinternieuwe backpack

Wanneer je backpack hebt besteld en het is met de post binnengekomen, ben je natuurlijk onwijs enthousiast! De backpack wordt je reismaat voor de komende maanden. Je ziet jezelf al helemaal rondlopen met die backpack en je gaat 'm thuis een keer proef inpakken zodat je kan checken hoe die staat. Yes, ik was er zo één.

Flightbags

Belangrijk is dat je goed voor je backpack zorgt. Tijdens het reizen krijgt de backpack namelijk veel te verduren, vooral wanneer je met het vliegtuig gaat en ermee rond gesmeten wordt. Het is dus belangrijk om hiervoor een flightbag te kopen, ook wel een regenhoes genoemd. Een dergelijke regenhoes is ook belangrijk wanneer je naar tropische landen gaat of het noorden van Australië. Het is namelijk vervelend als al je kleren nat zijn door een tropische bui voordat je ook maar bij je hostel aangekomen bent. Bescherm je backpack dus!

Een flightbag hoeft geen dure investering te zijn. Je gebruikt het namelijk niet continu en alleen op momenten dat je van bestemming veranderd met het vliegtuig of dat je buiten loopt in de stromende regen. Hieronder heb ik enkele voorbeelden gezet. 

backpack kopen voor australië
backpack kopen voor australië

Diefstal? Slotje!

backpack kopen voor australië

Australië staat bekend om één van de veiligste landen om te reizen. Helaas kan nergens diefstal volledig worden voorkomen. Daarom raad ik je aan om een slotje te kopen om je backpack of flightbag op slot te doen. Met dit slot kan je je backpack ook ergens aan vast maken, zoals je bed die je van het hostel hebt.


Het verschil tussen een reis- en een dag-backpack

Op een gegeven moment, na een lange reis kom je in je chille hostel aan geboekt via Booking.com. Daar drop je je backpack, check je je bed en ga je kennis maken met de mensen die zitten te chillen in de algemene ruimte van het hostelMisschien wil je zelfs even een wandeling maken en wil je daarbij wat spullen meenemen, zoals een fles water, wat folders of je camera.

Dag-backpacks

In dat geval is het handig om een kleinere dag-backpack mee te nemen op je reis. Deze is ook handig voor je handbagage in het vliegtuig. Hieronder heb ik enkele rugzakken neergezet die handig en hip zijn voor jouw reizen.

backpack kopen voor australië
backpack kopen voor australië

backpack kopen voor australië
backpack kopen voor australië

Laat van je horen!

Ben jij op zoek naar een goede backpack voor Australië? Heb jij al ervaringen met een backpack tijdens je reis? Wij zijn benieuwd naar wat jouw ervaringen zijn geweest. Laat daarom hieronder een reactie achter en laat het ons en andere reizigers weten!


Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: