Luuk
te doen in cairns

G'day mate! In dit artikel bespreek ik de dingen die je kan doen in Cairns liggend aan de Oostkust in het noorden van de staat Queensland. De stad Cairns wordt ook wel "the city in a garden" genoemd en niet zonder reden. Cairns ligt in de tropen van Australië en is adembenemend. Ik nodig je uit om betoverd te worden door de magie ervan en alvast erover te lezen.

In dit artikel leer je:

 • check
  Wat je kan doen in Cairns
 • Welke tijd van het jaar het beste is om Cairns te bezoeken
 • check
  Hoe mooi de stad en de omgeving is
 • Betaalde en gratis dingen om te doen
 • check
  Uitgaansgelegenheden!
 • Mogelijkheden om te overnachten

Leestijd: 6 minuten

More...


Introductie

De ligging van Cairns

Zoals je misschien al weet naar aanleiding van mijn artikel over Far North Queensland, weet je dat Cairns hét centrale punt is van het noorden van Queensland. Veel reizigers en backpackers eindigen daar hun reis langs de oostkust van Australië.

De beste reistijd

Schrik echter niet, Cairns is ook prima om je reis langs de Oostkust te beginnen! Het ligt alleen aan de tijd wanneer je naar Australië vliegt en wanneer je alles hebt gepland. Zo is het 't best om naar Cairns in juli te vliegen en dan daar te beginnen met je reis. Het is dan namelijk winter in Australië en dan is het in de tropen nog heel erg aangenaam.

Ik moet wel zeggen: Mocht je je reis in Cairns beginnen in de zomer van Australië en je zakt af naar het zuiden; de winters zijn in Australië niet rampzalig en de zomer in Cairns is ook prima. Het ligt er aan hoe perfect je je reis wil hebben. 

Wil je weten wat de beste reistijd is om naar Australië te gaan?


Ik geef eerlijk toe dat Cairns boven alles in Australië een grote plek bezit in mijn hart. Het is de plek waar liefdes ontstonden en waar ik Menno heb ontmoet, één van mijn beste vrienden.

Wanneer je mijn Kangoeroeland voorbereidingsgids hebt gedownload dan weet je misschien het bijzondere verhaal er achter.

Heb je mijn voorbereidingsgids nog niet binnen en zou je dat graag willen?
Klik op de knop hieronder en haal 'm TIJDELIJK GRATIS binnen.


Omdat Cairns het centrale punt is van Far North Queensland, heb je verschillende uitvalswegen naar de mooiste gebieden en verschillende activiteiten. Zo wordt Cairns de 'Gateway to the Great Barrier Reef' genoemd. Maar het rif is zeker niet het enige dat je kan bezoeken. Denk ook aan de Atherton Tablelands en de Daintree Rainforest. Dit zijn gebieden waar je in Nederland of België niet snel over hoort, totdat je je met je reis door Australië bezig houdt. 

Cairns en de omgeving

Wanneer je mijn artikel over Far North Queensland al hebt gelezen, zal je al het één en ander weten over het moois dat er te zien is in het noorden van Australië. Als je deze nog niet hebt gelezen, zal ik alsnog samenvattend beginnen met de grootste bezienswaardigheden vóórdat ik overga op wat je in Cairns zelf kan doen.

The Great Barrier Reef

doen in cairns

The Great Barrier Reef trekt alle soorten mensen van over de hele wereld. Jong, oud, Europees, Afrikaans, Aziatisch, budget reizigers en mensen die graag met hun zeiljacht van 100 meter lang aan komen meren. Niet raar ook bij één van de 7 wereldwonderen.  Vanuit Cairns kan je via heel veel organisaties naar de Great Barrier Reef. Er zijn eigenlijk teveel tours en tourorganisaties om op te noemen.

Er zijn veel tours die je vanuit Cairns kan boeken. Denk aan: 

 • Duiken
 • Snorkelen
 • Vissen
 • Sea Walking
 • Boottocht met glazen vloer
 • Helikoptertochten

Voor de Great Barrier Reef heb ik een apart artikel geschreven. Mocht je meer willen weten wat je op The Great Barrier Reef kan doen en hoe je daar komt, klik dan op de link hieronder.

Wil je weten wat je allemaal kan doen bij de Great Barrier Reef?

The Atherton Tablelands

doen in cairns

Waar je het rif in de zee hebt, heb je ook waanzinnig mooie plekken aan land. Eén van deze gebieden is The Atherton Tablelands. The Tablelands is een landelijk gebied dat ongeveer 800 meter hoger ligt dan Cairns dat logischerwijs op zeeniveau ligt.

Het gebied is ongeveer 65,000 vierkante kilometer groot en biedt de mooiste verscheidenheid in natuur en dieren. Er zijn stukken die bewoond zijn en stukken waar serieus niemand komt. De Atherton Tablelands zijn beroemd om de bossen, de watervallen en de landbouw. Een kleine greep uit de dingen die je op de Tablelands kan doen:

 • Watervallen tour
 • Een bizarre boom bekijken
 • Musea bezoeken
 • Watersporten

Voor de Atherton Tablelands heb ik een apart artikel geschreven. Als je meer wil weten over dit gebied en wat je er kan doen, klik dan op de link hieronder.

Wil je weten wat je allemaal kan doen op de Atherton Tablelands?

The Daintree Rainforest

te doen in cairns

De Daintree Rainforest is één van de mooiste plekken op aarde. Het gebied bedekt ongeveer 1.200 vierkante kilometer, het staat op de werelderfgoedlijst en je vindt er de meest mooie natuur en dieren. Het is één van de oudste bossen op aarde en is ook delicaat.

Vanuit Cairns vertrekken er verschillende tours. Denk aan:

 • Cape Tribulation
 • 4x4 tours
 • Krokodillen tours
 • Zipline tours
 • Culturele aboriginal tours

Voor de Daintree Rainforest heb ik een apart artikel geschreven, zodat je precies weet welke tours leuk zijn. Als je meer wil weten, klik dan op de link hieronder.

Wil je weten wat je allemaal kan doen in de Daintree Rainforest?Top 20 te doen in Cairns

En dan nu de top 20 om te doen in Cairns! Het eerste gedeelte van dit onderdeel behandelt de bezienswaardigheden waarvoor je moet betalen. Hierin heb ik onderscheid gemaakt in culturele activiteiten en andere tours. Vervolgens ga ik over op activiteiten in Cairns voor de waaghalzen. 

Het tweede gedeelte behandelt gratis bezienswaardigheden in en rondom Cairns.

Tjapukai Cultural Park

te doen in cairns, australië

Voor een goede snuif cultuur uit de lokale regio ben je bij het Tjapukai Cultural Park aan het goede adres. De Tjapukai of Djabugay is een Australische stam aboriginals die in het tropische noorden van Australië wonen.

Helaas zijn er in het verleden van Australië nare dingen gebeurd, zoals het bijna compleet uitroeien van de oorspronkelijke bewoners, de aboriginals. Gelukkig doet de de Australische overheid er alles aan om de cultuur in ere te herstellen en de oorspronkelijke bewoners tegemoet te komen met betere leefomstandigheden en culturele uitingen zoals bij het culturele centrum van de Tjapukai. Zeker het bekijken waard!

Kuranda Scenic Railway

te doen in cairns

Eén van de top dingen om te doen in Cairns is de Kuranda Scenic Railway. Waar de lijn in 1891 oorspronkelijk gebouwd is voor de mijnwerkers om ze te bevoorraden, is het nu in werk gesteld voor het toerisme. Met deze trein vertrek je bijvoorbeeld van het station Cairns Central. Er zijn ook andere opstapplaatsen mogelijk zoals in de suburbs Freshwater en Redlynch. Cairns zal wellicht het meest praktisch voor je zijn. 

Vanuit Cairns rij je met de trein naar Kuranda en je komt adembenemend mooie plekken tegen. De lijn is ongeveer 37 kilometer lang en het duurt ongeveer 2 uur totdat je van Cairns naar Kuranda bent. Een must see!

Kuranda Rainforest Skyrail

te doen in cairns, australië

Er is ook een andere manier om van Cairns naar Kuranda te komen en dat is via de gondel! Met de Kuranda Rainforest Skyrail vertrek je van de suburb Smithfield om na ongeveer 7.5 kilometer en 90 minuten in Kuanda aan te komen.

In 1995 was dit de langste gondel ter wereld, maar natuurlijk is dit al lang door andere projecten overtroffen. Toch niet gek om er even bij te zeggen. Daarnaast heeft het al 25 prijzen gewonnen, waaronder The Hall of Fame for Tourist Attractions. Zeker niet missen dus!

Helikoptervlucht over Cairns en het rif

te doen in cairns australië

Voor de reizigers die wat meer geld te besteden hebben, zijn er ook helikopter tours die je over deGreat Barrier Reef nemen of over de Tablelands. Maak je klaar voor de mooiste uitzichten!

Hartley's Crocodile Adventures

te doen in cairns australië

Wie wat minder van hoogtes houdt, kan het ook lager bij de grond zoeken! Met de Hartley's Crocodile Adventures wordt je meegenomen naar het hart van de wereld van de krokodillen in de omgeving van Cairns. Met deze tour zit je veilig in een boot en zorgen de gidsen ervoor dat je de grootste joekels tegenkomt die er zwemmen en wonen. Krijg de dieren te zien die het dichtst bij de dinosaurussen staan!Cairns Aquarium

doen in cairns

Cairns Aquarium is pas sinds 2017 open en dus splinternieuw met het mooiste en meest recente design dat er is. In deze attractie kan je er dus vanuit gaan dat je de meest mooie zeedieren kan spotten, zo dichtbij mogelijk.

Je kan je aanmelden voor verschillende tours over verschillende onderwerpen en je kan er zelfs een nacht slapen!

Actieve must do's

In dit gedeelte ga ik de activiteiten van Cairns bespreken die bedoeld zijn voor de echte waaghalzen.

Cairns Wake Park

te doen in cairns australië

In de suburb Smithfield vind je het Cairns Wake Park. Hier kan je terecht voor een sportieve doch verkoelende sessie waterplezier. Voor een uur wakeboarden betaal je 39 Australische dollar en voor twee uur betaal je 54 Australische dollar. Smithfield is vanuit het centrum van Cairns goed te bereiken met de bus. Een Ubertje is ook zo gepakt.

Cairns Aqua Park

doen in cairns, australië

Bij het Wakeboard Park vind je ook het Aqua park. Voor een sessie springen, klauteren en glijden en veel plezier zit je hier aan het goede adres. Geschikt voor jong en oud. Voor 50 minuten ben je 15 Australische dollar kwijt.

Rafting

te doen in cairns, australië

Voor de wat ruigere wateravonturiers onder ons kan je bij Raging Thunder, Foaming Fury of RNR White Water Rafting terecht. Ze bieden verschillende pakketten aan, zoals een halve of hele dag en je kan kiezen uit verschillende rivieren. Denk aan de Barron River, de Russell River of de Mulgrave River. Voor een halve dag raften ben je rond de 140 Australische dollar kwijt.

Bungee Jumping

doen in cairns

Voor de mensen die een bungee jump in de tropen willen doen bij één van de populairste spots van Australië dan kan je terecht bij A.J. Hackett in Cairns. Laat jezelf filmen wanneer je de sprong doet en neem het mee naar huis. Als je het echt gestoord wil maken kan je ook met een fiets over de rand rijden en op die manier bungee jumpen!

Cairns Skydive

De top van de top activiteiten in Cairns voor de waaghalzen is de skydive. Laat je meenemen tot 15.000 voet (ongeveer 4500 meter), vlieg over de Great Barrier Reef en suis met je begeleider op je rug naar beneden. De vrije val duurt ongeveer een minuut en daarna kan je rustig bekomen in een ontspannen toch naar beneden totdat je weer de bodem van Cairns hebt bereikt.

Trouwens!

5 essentiële dingen om mee te nemen naar Australië

1. Een goede gids - Wanneer je door Australië reist is het belangrijk om de juiste gids aan te schaffen met alle ins en out over het land. Klik hier voor de gids.


2. Een waterfles - Dit is essentieel tijdens je reis. Deze waterfles is van staal en gaat daarom dus lang mee. Ideaal ook wanneer je gaat vliegen en nog gezond ook! Drinken uit plastic is namelijk niet zo goed voor je.


3. Een reisstekker - Zonder een reisstekker kom je niet ver in Australië als je graag je apparaten zoals je telefoon wil opladen. Daarom adviseer ik deze stevige en functionele reisstekker.


4. Een powerbank - Een powerbank is onmisbaar op je reis door Australië. Er bestaat een grote kans dat je bijvoorbeeld veel foto's met je mobiel gaat maken wanneer je een hele dag op weg bent. Je mobiel gaat dus snel leeg en er is niet altijd een gelegenheid om deze op te laden. Met deze powerbank echter wel! Vooral in nood is het handig deze wel te hebben.


5. Een e-reader - Een e-reader is superchill voor op reis. Nu kan je boeken meenemen, maar niet het gewicht dragen! Hier vind je de beste e-reader volgens de Kangoeroeland-test.


Top 9 gratis te doen in Cairns

Naast de vele betaalde activiteiten zijn er ook veel gratis activiteiten om te doen in Cairns. In dit gedeelte vind je dingen om te doen in Cairns die gratis zijn.

Cairns Botanical Gardens

te doen in Cairns

Voor wandeling door een waar paradijs moet je bij de Cairns Botanical Gardens wezen. Hier zal je planten gaan zien die je nergens anders op de wereld gaat tegenkomen. Het regenwoud van Australië wordt gezien als één van de meest complexe die er zijn op de wereld en hier krijg je er al een voorproefje van. Naast een grote hoeveelheid aan mooie planten, zul je er ook veel vogels tegen gaan komen die je nog nooit hebt gezien. Aanrader!

Night Markets

doen in cairns

Eén van de meest populaire spots in Cairns zijn de Night Markets. Ga hier naar toe om rond te neuzen en die perfecte souvenir voor thuis te kopen. Denk aan een echte Australische hoed, een boemerang of een mooi versierde didgeridoo. Ook kan je er terecht voor een heerlijke wafel of ijs óf, mijn persoonlijke favoriet, een massage voor 20 Australische dollar. De markten zijn 7 dagen per week open. Het gedeelte voor het eten (food court) is open van 10.00u tot 23.00, het gedeelte voor de massages van 12.00u tot 23.00u en het gedeelte met de winkels is open van 17.00u tot 23.00u. Gratis entree. Kijken, kijken, niet kopen!

Rusty's Markets

doen in cairns

Voor al je groenten en tropisch fruit Kan je terecht bij de Rusty's Markets in Cairns. Deze markten zijn er elk weekend op vrijdag van 05.00u tot 18.00u, op zaterdag van 05.00u tot 18.00u en op zondag van 05.00u tot 15.00u. Je kan voor een hele mooie prijs de lekkerste en beste groenten en fruit kopen. Goedkoper en beter dan in de supermarkt. Neem een kijkje op deze markten met een verse kokosnoot in de hand of één van die heerlijke verse smoothies.

Bewegen op de Cairns Esplanade!

doen in cairns

Om je dag en ochtend écht goed te beginnen, kan een goede dosis bewegen geen kwaad. Doe mee aan diverse klassen, zoals Zumba, Pilates en Yoga. Je kan ook meedoen aan klassen in het water van de lagoon en zelfs aan skateboard en bouldering workshops! Voor meer informatie over wat je allemaal kan doen op de Cairns Esplanade, klik hier voor de agenda.

Cairns Art Galleries

doen in cairns

Voor de echte cultuursnuiver is de Cairns Art Gallery een goede keuze. De kunst die je hier vind is heel divers. Van voorwerpen van keramiek, tot moderne schilderijen. Voor een compleet overzicht van wat er nu ten toon wordt gesteld, klik hier.

De Cairns Lagoon

doen in cairns

Na het bezocht te hebben van diverse spots in de warmte, is het heerlijk om verkoeling te zoeken bij de Cairns Lagoon. Dit is een aangelegd strand met toezicht en een park met mooie grasvelden en barbecue's waar je tegen de avond je biefstuk op kan braden als een echte Aussie.

Misschien vraag je je af, "Waarom gaan mensen niet gewoon in de zee zwemmen?"

Stinger season

Eén van de mindere kanten van het noordoosten van Australië is dat het gevaarlijk is om te zwemmen in de zee. Van november tot mei is het 't "stinger season", dit is de tijd waar er veel kwallen van een bepaalde soort rondzwemmen in de zee die je flink ziek kunnen maken. 

Zoutwater krokodillen

Ook is het noorden van Australië een fijne plek voor zoutwater krokodillen. Laat dit nu net de grootste van zijn soort zijn. Het komt niet vaak voor dat je deze dieren in de zee vindt, omdat het zeewater aan het strand te ruig is voor ze. Alleen het risico is het niet waard. Je hoeft er maar net één tegen te komen en het is klaar. In de riviermondingen zitten deze monsters graag en er zijn krokodillen in de zee gespot. Jaarlijks gebeuren er ongelukken met krokodillen

Stinger nets

Om deze twee redenen heeft de overheid besloten om zogenaamde "stinger nets" te plaatsen in de zee waarin je veilig kan zwemmen onder toezicht van de life guards. Hier meer over in het stuk over de stranden nabij Cairns.

Het leuke van de Cairns Lagoon is dat je er leuk publiek vindt. Lokale bewoners, backpackers en andere reizigers. De Lagoon ligt aan de Esplande en dat is een plek waar veel evenementen plaatsvinden, zoals live optredens. Het is een perfecte plek om te socializen met bijvoorbeeld je hostelgenoten, een balletje te trappen of een frisbee te gooien. Heel laid back.

Walsh's Pyramid beklimmen

te doen in cairns

20 kilometer ten zuiden van Cairns vind je Walsh's Pyramid. Dit is een losstaande berg of 'piramide' waar jaarlijks een hardloopwedstrijd wordt gehouden. Startend vanuit Gordonvale moet je zo snel mogelijk naar de top komen en kan je 1.000 Australische dollar winnen als je er als eerste bent. Als je het rustig op je eigen houtje wil doen (kan ik begrijpen), dan ben je naar de top en terug in ongeveer 4 tot 6 uur. Voor een actieve dag, zeker hier naar toe gaan. Het is gratis en je hebt er het mooiste uitzicht.

De watervallen bezoeken

In de omgeving van Cairns in Far North Queensland vind je een hoeveelheid watervallen waar je voorlopig nog wel even mee vooruit kan om te bezoeken. Hieronder zet ik er enkele voor je neer die makkelijk te bereiken zijn vanuit Cairns. Voor meer watervallen heb ik een apart artikel geschreven.

Crystal Cascades

doen in cairns

Voorbij Redlynch, een suburb van Cairns, vind je de Crystal Cascades. Dit is een fijne plek om te bezoeken wanneer je zin hebt in een verkoelende activiteit. Ga picknicken, lig in het zonnetje en neem een duik in het heerlijk koele water. Voor de exacte locatie, klik hier.

Fairy Falls

doen in Cairns

Niet ver van de Crystal Cascades is een wat meer geheime plek waar niet veel mensen vanaf weten. Dit zijn de Fairy Falls. De waterval zit een beetje verstopt, maar als je het aan enkele locals vraagt, dan is het goed te vinden. Voor de exacte locatie, klik hier.

Old Weir Falls bij Stoney Creek

doen in cairns Australië

Tussen de suburbs Caravonica en Kamerunga vind je de Old Weir Falls bij Stoney Creek. Een hele mooie plek in de buurt van de Barron Gorge met de Barron River. Voor de exacte locatie, klik hier.

Wil je weten welke watervallen je nog meer kan bezoeken rondom Cairns?

De stranden rondom Cairns bezoeken

Als Cairns iets heeft, dan zijn het wel mooi stranden. Wanneer je van Cairns richting het noorden langs de kust rijdt, dan kom je ze in de volgorde tegen waarin ik ze hier voor je heb neergezet. Voor een uitgebreid artikel over de stranden van Cairns, klik hier.

Machans Beach

doen in cairns, australië

Holloways Beach

te doen in cairns, australië

Yorkeys Knob

te doen in cairns

Trinity Beach

te doen in cairns

Clifton Beach

te doen in cairns, australië

Palm Cove

doen in cairns

Ellis Beach

doen in cairns, australië


Uitgaan in Cairns

Omdat er zoveel is te doen in Cairns en de omgeving, is het toerisme hoog en dus ook de hoeveelheid aan backpackers en reizigers. Wat betekend dat? Juist! Genoeg mogelijkheden om uit te gaan! In dit gedeelte zet ik de top 5 uitgaansgelegenheden voor je op een rijtje. Ik zet de gelegenheden ook in de volgorde waarop ze vaak op één avond aangedaan worden 😉

Salthouse

doen in cairns

Voor een mooi begin van de uitgaansavond of voor een relaxed drankje of goede maaltijd is The Salt House in Cairns een hele mooie plek. The Salt House is een mix van een restaurant en loungebar.

Nu kan je ook eindelijk dat cocktailjurkje met die hoge haken of dat mooie overhemd uit je backpack of koffer trekken. The Salt House trekt namelijk lokaal publiek dat wat meer geld te besteden heeft en het ligt ook bij de jachthaven van Cairns.

Het is niet goedkoop; voor een Espresso Martini betaal je er 18 Australische dollar (ongeveer 11.50 euro). Klassieke backpackers vind je er dus bijna niet.

Rattle 'n Hum

doen in cairns

Rattle 'n Hum in Cairns trekt lokaal publiek waar over het algemeen geen backpackers te vinden zijn. Dit komt ook omdat ze, net als Salt House, zich niet als een plek voor backpackers profileren. Ondanks dat zijn ze wel aangesloten bij Global Central Backpackers. Je kan boven de Rattle 'n Hum aan een slaapplaats komen.

Voor een goede maaltijd, zoals een rijke pizza, zit je bij de Rattle 'n Hum goed. Later op de avond verandert het in een bar waarbij je lekkere Australische bieren kan drinken, lekkere wijntjes of cocktails. De muziek gaat harder en de voetjes mogen weer van de vloer!

P.J. O'Briens

doen in cairns

Voor een Ierse Pub en plek die geschikt is voor backpackers zit je bij P.J. O'Briens op de juiste plek. De pub trekt hier en daar een verdwaalde local, maar veel lokale mensen uit Cairns vind je hier niet. P.J. O'Briens is een kroeg waar je ook kan eten. Ze hebben een beperkte menukaart en doen mee met organisaties die de zogenaamde 'Pub Crawls' organiseren. 

Om je kroegentocht te beginnen met je mede backpackers, dan is deze uitgaansgelegenheid de eerste die je pakt. Met de 15 dollar maaltijd deals en happy hours heb je de eerste goudgele rakker achter de kiezen voordat je het woord hippopotomonstrosesquippedaliofobie hebt uitgesproken!

The Woolshed

doen in cairns

De Woolshed is één van mijn favoriete plekken. Dit komt mede omdat ze heerlijke maaltijden hebben, zoals een kilo chicken wings voor 10 Australische dollar. Voor een goede maaltijd kan je hier dus terecht.

The Woolshed in Cairns profileert zich als een echte backpackers plek. Wanneer je zoekt op Google zie je ook "Your place to party 7 nights a week". Deze bar ligt in de buurt van P.J. O'Briens en The Woolshed is dan ook vaak de plek waar mensen vervolgens naar toe gaan. 

Op de begane grond is het restaurant en een verdieping hoger is de club. Reken hier op luide muziek, dansende backpackers en een leuk balkon om bij te komen en te praten met mensen.

The Gilligan's

doen in cairns

Van de voorgaande uitgaansgelegenheden in Cairns is The Gilligan's denk ik wel de beroemdste of misschien wel de beruchtste. Beroemd om de feesten en gezelligheid, berucht om de katers. The Gilligan's is naast een plek waar je een maaltijd kan sturen, vooral een plek waar hard wordt gefeest. Ook hebben ze een hostel in het gebouw zitten. Je kan dus vanuit de club, de lift in kruipen en je bed in rollen. Al zit je voor een goede nachtrust hier niet op de juiste plek!

Proud to be fout

The Gilligan's hanteert een beetje het 'proud to be fout'-principe, maar wel op een hele leuke manier. Trek je stoute schoenen aan, doe mee aan een leuk themafeest en ga los op de populaire elektronische muziek van nu. 

Naast de club binnen het gebouw, kun je ook naar het terras of houten dek buiten het gebouw. Hier treedt vaak een band op met leuke covers en een stukje verder heb je plekken waar je kan zitten en praten met mensen.Hippie Lifestyle

In Australië heb je een paar plaatsen en gebieden waar je mensen vindt die een echte hippie lifestyle nastreven. In Cairns kom je die lifestyle tegen, bijvoorbeeld in de Rusty's Markets en een stukje buiten Cairns in Kuranda.

Kuranda

te doen in cairns

Kuranda heeft een warme plek in mijn hart. Het ligt op ongeveer 26 kilometer van het centrum van Cairns en het is ongeveer 40 minuten rijden. Als je zelf geen auto hebt, dan zijn er diverse manier om er te komen, zoals met de bus die vanaf Cairns Central vertrekt óf de trein.

Kuranda is beroemd om de markten en de hippie lifestyle, maar daarnaast kan je er ook nog andere dingen doen, zoals de naar de Butterfly Sanctuary gaan of de Barron Falls bekijken.

Wil je weten wat je allemaal kan doen in Kuranda?


Overnachten in Cairns

Cairns biedt veel mogelijkheden om te overnachten. Er is genoeg accommodatie te vinden. Je kan kiezen uit hotels, hostels, shared houses en er zijn ook Airbnb mogelijkheden. Ik ga ze even op een rijtje zetten. 

Ho​stels

Cairns bulkt van de hostels. Voor jou heb ik er 15 op een rij gezet. Dit zijn de 15 beste en ik heb onderscheid gemaakt in bijvoorbeeld rustige hostels en party hostels.

Wil je weten wat de top 15 hostels zijn in Cairns?

Hotels

Hotels in Cairns zijn er in ook overvloed. Je hebt hier een brede keuze tussen goedkoop en wat luxer. De beste plek om te kijken voor de beschikbare hotels rond de data wanneer jij in Cairns bent is op Booking.com

hostel in cairns

Airbnb

Airbnb is een heel mooi concept als je relatief goedkoop wil overnachten met wat meer privacy dan in een hostel. Het staat huiseigenaren toe om er een kamer per nacht te verhuren. Soms kom je prijzen tegen van $25 per nacht en dan heb je een eigen kamer. Soms kom je kamers tegen in de mooiste buurten.

overnachten in australië

Persoonlijk heb ik goede ervaringen met Airbnb. Het ligt compleet aan jou hoe je er in staat. Je kan bij je eigen dingen blijven in alle privacy, maar sommige huiseigenaren vinden het ook leuk om je de omgeving te laten zien.

Gratis coupon van $50

Ik zet even deze link in dit artikel. Via deze link nodig ik jou uit om ook lid te worden van Airbnb en als je dat dan ook daadwerkelijk doet, krijg je een coupon van $50 voor je boeking. Klik hier om deze coupon te fiksen.


Laat van je horen!

Wil je ook graag naar Cairns en zit je nog met vragen? Ben je al naar Cairns geweest en heb je leuke dingen gedaan? Deel je ervaringen hieronder!


Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

 • Stappenplan en Routes
 • Tips op het gebied van accommodatie
 • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}