Tasman Reisverzekering: Is deze verzekering geschikt voor jou?

Insert Image

In dit artikel neem ik de Tasman Reisverzekering met je door. Ik vertel je waarvoor je verzekerd bent, wat de goede punten zijn van deze verzekering en waar je op moet letten. Ga goed verzekerd op reis naar Australië!

Je leert:

  • Of de Tasman Reisverzekering geschikt voor je is
  • Waar je voor verzekerd bent
  • Wat de pluspunten zijn van deze reisverzekering
  • Waar je op let bij deze reisverzekering

More...

Inhoudsopgave

Tasman Reisverzekering

Deze reisverzekering is één van de populaire verzekeringen voor reizigers. Het biedt een brede dekking. Als je dus lang of kort in het buitenland wil verblijven, als je wil werken, studeren of stage lopen: Wat je plan ook is, Tasman Reisverzekeringen biedt flexibiliteit. Wel zo fijn als je met je reis het diepe in springt en niet precies weet wat je gaat doen.

Mocht je nu liever willen weten wat je premie is bij Tasman, klik dan op de knop hieronder. Kies je reisdoel uit, vul je vertrekdatum in en de datum van terugkomst (kan ook een geschatte datum zijn), vul je geboortedatum en waarvoor je verzekerd wil worden en klaar is Kees.


Over Tasman Verzekeringen

In samenwerking met Allianz Global Assistance (die je kent van de Globetrotter Reisverzekering) en Travel Active, heeft Tasman Verzekeringen heeft zich gevestigd tot één van de grotere namen in het reiswereldje. 

In hun aanbod staan ze voor het volgende: "Een verzekeringspakket met de vrijheid dit zelf samen te stellen uit losse modules, afgestemd op jouw reisdoel en wensen, met de kwaliteit van een goede en betrouwbare verzekeringsmaatschappij en de ervaring en het specialisme van Tasman Verzekeringen."

Tasman Verzekeringen is flexibel

Afhankelijk van jouw reisdoel stel jij in samenwerking met Tasman Reisverzekeringen je ideale verzekeringspakket samen. 

De reisdoelen op een rijtje
  • Backpacken
  • (Tijdelijk) werken in het buitenland
  • Studeren
  • Stage lopen
  • Vrijwilligerswerk
  • Taalreis
  • Au Pair
  • Op vakantie gaan

​De dekking bij de Tasman Reisverzekering

Bij de premieberekening kun je kiezen tussen een aantal onderdelen. Deze zijn:

  • S.O.S. Hulpverlening
  • Medische kosten aanvullend
  • Medische kosten volledig
  • Ongevallen
  • Aansprakelijkheid
  • Rechtsbijstand
S.O.S. Hulpverlening

Standaard in je premie zit bij de Tasman Reisverzekering de S.O.S. hulpverlening. Dit houdt in dat als er bijvoorbeeld iets met jou gebeurd waardoor je terug moet naar Nederland, dat er kosteloos vervoer terug naar Nederland wordt verzorgd. Je bent dus volgens de algemene voorwaarden gedekt voor de noodzakelijke kosten. Ditzelfde geldt als er iets gebeurd met een familielid van jou in Nederland waardoor je snel terug moet.

Bagage

Als optie kan je aangeven dat je je bagage meeverzekerd. Dit houdt in dat je je backpack met inhoud verzekerd is voor verlies, diefstal en schade tijdens je reis. Volgens de voorwaarden wordt onder bagage verstaan: De spullen die je als verzekerde voor persoonlijk gebruik meeneemt op reis. Hieronder vallen:

  • Reisdocumenten, zoals je paspoort, rijbewijs en visum;
  • Digitale / Elektrische apparatuur: Denk aan die flashy nieuwe mp3 speler die je voor je reis hebt gekocht, outdoor video camera of die spiegelreflexcamera. Ook je telefoon en laptop horen hieronder.
  • Kostbaarheden / Sieraden, denk aan die zware Rolex klok die je aan je pols hebt hangen. Allemaal verzekerd! 
tasman reisverzekering

Medische Kosten (Aanvullend of Volledig)

Oké, hier wordt het 'spannend'.

Aan de hand van een ander artikel heb ik verteld dat als je langer dan 8 maanden weg blijft uit Nederland, je je uit moet schrijven uit de Nederlandse gemeente waar je woont. Dit kan verschillende gevolgen hebben voor jouw zorgverzekering. 

Het is dus verstandig om een e-mail te sturen naar jouw zorgverzekering ​met de vraag wat het voor gevolgen heeft als jij langer dan 8 maanden in het buitenland bent. Dit verschilt per zorgverzekering.

Aan de hand van het antwoord dat je krijgt van je zorgverzekeraar, kan je bepalen of je aanvullen of volledig voor medische kosten verzekerd wil worden op jouw reis.​ Hieronder vind je de link naar het artikel waar ik schrijf over de uitschrijving bij de gemeente met de opties waarvoor jij kan komen te staan.

Lees meer:

Dekking voor Medische Kosten

Aanvullende dekking

Wanneer je in Nederland je zorgverzekering kan, wil of moet aanhouden (afhankelijk van het antwoord dat staat uitgelegd in de oranje box hierboven), kan je kiezen voor een aanvullend pakket. Bij sommige zorgverzekeraars ben je niet voor de volle 100% verzekerd, maar bijvoorbeeld voor 75%. Als je dus dat gat in die dekking wil opvangen met een aanvullende verzekering voor medische kosten, dan kan dat hier.

Let er ook op dat als je bij jouw huidige zorgverzekering voor 100% verzekerd bent, het alsnog kan zijn dat je op je reis moet bijbetalen als je zorgkosten hebt. 100% dekking houdt namelijk in dat je gedekt bent voor de kosten zoals die in Nederland zouden gelden. Is een doktersbezoek in Nederland bijvoorbeeld 40 euro en in het buitenland 60 euro, dan wordt alleen 40 euro vergoed. 

Volledige dekking

Wanneer je in Nederland NIET bent verzekerd voor zorgkosten, dan kies je voor een volledige dekking van zorgkosten in het buitenland. 

Voor beide pakketten geldt dat je bent verzekerd voor de kosten van artsen, specialisten en ziekenhuizen. Die kosten heb je moeten maken door een ziekte, ongeval of aandoening. Dus:

  • Ziekenhuisopname;
  • Operatie en gebruik operatiekamer;
  • Voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
  • Voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
  • Medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie vanaf een skipiste (had die 360 nou niet geprobeerd!) ​

Beginnen de letters al voor je ogen te dansen?

We zijn er bijna!

Ongevallen

Het is naar om hierover te beginnen, maar wel iets om even bij stil te staan. Met deze optionele dekking ben je verzekerd van een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval. Tasman Reisverzekering vergoedt de verzekerde tot maximaal het verzekerde bedrag.  

Aansprakelijkheid

Deze verzekering ken je vast ook wel van Nederland. Hierbij ben je verzekerd tegen schade aangedaan door jou als particulier. Het gaat hierbij over schade aan spullen of schade aan een persoon. Je laat bijvoorbeeld de laptop per ongeluk van je mattie vallen en die is nu kapot, of je medepassagier is gewond geraakt tijdens een auto ongeluk toen je aan het road trippen was.

Rechtsbijstand

Als je voor de optie Rechtsbijstand kiest, ben je verzekerd voor juridische ondersteuning tijdens je reis. Als je dus met een bepaalde partij in conflict komt en je hebt juridische ondersteuning nodig, zoals een advocaat, om uit dit conflict te komen, dan is dit met deze dekking geregeld. 

Klik hier als je de polisvoorwaarden wil zien van de Tasman Reisverzekering.

Geïnteresseerd geraakt?

Mocht je een vrijblijvende premieberekening willen doen om te zien hoe jij ervoor staat tijdens je toekomstige reis. Klik op de knop hieronder.


Waar je rekening mee houdt als je wil gaan voor Tasman Reisverzekering

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een Tasman Reisverzekering afsluit wanneer je de wijde wereld in vertrekt.

Reisduur

Verzekerd zijn reizen tot maximaal 24 maanden. Na twee jaar moet je dus verlengen.

Verlenging

Tijdens de reis kan je de reisverzekering verlengen. Dit wordt gezien als een nieuwe verzekering. Hier is het dus even opletten geblazen. Als jij een nieuwe verzekering afsluit en je de (toekomstige) kosten redelijkerwijs kon verwachten, bijvoorbeeld door een bestaande ziekte of gebrek, dan ben je daar niet tegen gedekt. Als jij dus een bestaande aandoening krijgt tijdens je reizen, dan wordt dit niet vergoed. Het is een kleine kans, maar toch iets om over na te denken.

Opzegging

Als je niet precies weet hoe lang je weg blijft, dan kan je ook in één klap voor 2 jaar verzekerd zijn. Tijdens je reis kan je namelijk je verzekering opzeggen, mocht je korter gaan dan 2 jaar. Je hebt dan recht om een deel van de premie terug te krijgen.

De voorwaarden hierbij zijn echter wel dat je minimaal 1 maand eerder terugkomt dan de einddatum van je verzekering én je niet meer dan 5,000 euro uitgekeerd hebt gekregen van Tasman Reisverzekeringen.

Als je niet gaat werken tijdens je reis

Als je niet gaat werken tijdens je reis, dan betaal je iets meer premie dan een reguliere doorlopende reisverzekering.

De Tasman Reisverzekering ten opzichte van een reguliere doorlopende reisverzekering

De looptijd van je reis

Als jij langer dan 2 jaar wil gaan reizen, dan is de Tasman Reisverzekering geschikter voor jou dan een reguliere doorlopende reisverzekering die een looptijd van 1 jaar heeft.

Het is namelijk niet abnormaal dat als je bijvoorbeeld voor een jaar naar Australië gaat op een Working Holiday Visum, waarbij je kan werken én kan bouwen aan een visum voor een tweede jaar, je graag gebruik wil maken van dat tweede jaar. 

Misschien wil je na het Australië avontuur direct Nieuw-Zeeland op een Working Holiday Visa voor een jaar meemaken.​

 ​Of misschien wil je een jaar naar Canada gaan op een Working Holiday Visum en daarna gaan road trippen door Amerika voor 3 maanden.

Werken tijdens je reis

De meeste doorlopende reisverzekeringen verzekeren jou niet als je óók gaat werken tijdens je reis. Als jij dus naar Australië, Nieuw-Zeeland of Canada wil om daar op een Working Holiday Visa te gaan reizen en werken, dan is dus een doorlopende reisverzekering niet geschikt voor je. Een Tasman Reisverzekering verzekerd jou wel tijdens je (vrijwillig of betaald) werk in het buitenland. 

Extreme Sporten

Ook als je van plan bent om aan extreme sporten te doen, zoals bergbeklimmen, skiën, skydiven (heerlijk) of bungeejumpen, dan ben je bij de Tasman Reisverzekering aan het goede adres; Waar een doorlopende reisverzekering meestal beperkt is, is het bij Tasman wel gedekt.

Geïnteresseerd geraakt?

Mocht je een vrijblijvende premieberekening willen doen om te zien hoe jij ervoor staat tijdens je toekomstige reis. Klik op de knop hieronder.

Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: