Persoonlijk reisverhaal: Het kopen van mijn eerste auto in Australië

eerste auto in australië

Australië is het land bij uitstek voor een vette roadtrip. De Oostkust en Westkust van dit prachtige land stikt van de backpackers en reizigers die aan het roadtrippen zijn. Je zal er dus veel gaan tegenkomen! Natuurlijk wilde ik ook aan een roadtrip geloven. Ik had geld ervoor gespaard en ik wilde de vrijheid om te reizen waar ik maar wilde reizen. In dit artikel kom je m'n persoonlijke reisverhaal te weten over het kopen van mijn eerste auto in Australië en het aangaan van mijn eerste roadtrip! 

In dit artikel kom je te weten:

  • Wat mijn eerste auto in Australië was
  • Dat spontaniteit heel erg leuk kan zijn
  • Dat het leven je onverwachts mooie dingen kan brengen

Leestijd: 4 minuten

More...

Mijn aankomst in Australië

De eerste 2 weken na mijn aankomst in Australië stonden in het teken van het verkennen van Sydney en hoe de dingen er in Australië aan toe gaan. Ook heb ik de dingen geregeld die ik er moest regelen. Denk aan het aanschaffen van een simkaart en het aanvragen van Medicare. Als je wil weten wat verstandig is om te regelen voordat je naar Australië gaat en wanneer je er bent, klik dan hier voor het artikel.

Nieuwe contacten

Naast het regelen van die zaken heb ik in die 2 weken veel gezien, ben ik vaak uit geweest en heb ik de leukste mensen ontmoet. Voordat ik het wist, stond mijn telefoon vol met nieuwe contacten. Eén van deze contacten was Mark en een stel, Piet en Suus, uit de buurt van Alkmaar die ook nog eens goede vrienden zijn van een tak in de familie (kleine wereld).

Roadtrip door Australië

Pieter en Suus besloten een auto te kopen voor roadtrips door Australië en ook om Ruben, het broertje van Pieter die al een jaar in Australië was, op te zoeken in een plaats genaamd Young.

Ruben werkte daar met een vriend Thom op een kersenkwekerij. Ze nodigden mij en nog wat andere backpackers uit om mee te gaan.

Mijn eerste auto in Australië

eerste auto in australië

De volgende stap was snel gemaakt: Piet en Suus hadden een Jeep Cherokee gekocht en medereiziger Mark en ik besloten dezelfde type auto te kopen. We gingen het avontuur van 4 uur aan van Sydney naar Young om te zien waar het schip strandde.

De Jeep Cherokee, die Mark en ik samen hadden gekocht voor een bedrag van 2.400 Australische Dollar in totaal, is de eerste auto die ik heb gehad. We noemden de auto ook wel 'Krekkie', omdat het zo'n barrel was.

Vierwielaandrijving

Het fijne aan deze auto was dat het de mogelijkheid had om deze in vierwielaandrijving te zetten.

Op deze manier kon je ruig terrein aan en over het strand rijden. Hier heb ik op Tasmanië echt heel veel plezier van gehad. Over mijn persoonlijke reiservaring op Tasmanië lees je hier meer.

De vierwielaandrijving kon je veranderen. Dit moest ook wel als je op de snelweg en door de stad reed. Als je de Jeep in vierwielaandrijving zou laten, zou de auto kapot gaan.

Trouwens!

5 essentiële dingen om mee te nemen naar Australië

1. Een goede gids - Wanneer je door Australië reist is het belangrijk om de juiste gids aan te schaffen met alle ins en out over het land. Klik hier voor de gids.


2. Een waterfles - Dit is essentieel tijdens je reis. Deze waterfles is van roestvrij staal en gaat daarom lang mee. Ideaal tijdens je vlucht, op reis en nog gezond ook! Drinken uit plastic is namelijk niet zo goed voor je én het is duurzaam.


3. Een reisstekker - Zonder een reisstekker kom je niet ver in Australië als je graag je apparaten zoals je telefoon wil opladen. Daarom adviseer ik deze stevige en functionele reisstekker.


4. Een powerbank - Een powerbank is onmisbaar op je reis door Australië. Er bestaat een grote kans dat je  veel foto's met je mobiel gaat maken wanneer je een hele dag op weg bent of navigatie gebruikt. Je mobiel gaat dus snel leeg en er is niet altijd een gelegenheid om deze op te laden. Met deze powerbank echter wel! Vooral in nood is het handig deze wel te hebben.


5. Een e-reader - Een e-reader is superchill voor op reis. Nu kan je boeken meenemen, maar niet het gewicht dragen! Hier vind je de beste e-reader volgens de Kangoeroeland-test.

Onze aankomst in Young

Na een heerlijke roadtrip over de binnenwegen van de staat New South Wales kwamen we na 4 uur aan in Young. We kwamen aan op een camping in de buurt van een kersenkwekerij. Dit was de plek waar Ruben en Thom aan het werk waren. Pieter en Suus werden herenigd met hun broertje en vriend en ik had er weer een paar vrienden bij. 

De baas van de kersenkwekerij

Al vrij snel nadat we waren aangekomen in Young en kennis hadden gemaakt met Ruben en Thom, kwam er een wat oudere man het terrein op met een quad. Hij keek achterdochtig uit zijn ogen. Kennelijk had hij het niet zo op onbekenden.

Hij raakte met ons aan de praat en Pieter legde uit dat hij z'n broertje kwam opzoeken na een jaar niet gezien te hebben. De baas knikte enigszins goedkeurend. Hij vroeg met een sterk Australisch accent: "Lookin' for some work on the orchards?"

We keken elkaar met verbazing aan. We hadden deze vraag niet verwacht en überhaupt niet gedacht aan werken op de kersenkwekerij. Volmondig antwoordden we "ja" en we konden de volgende ochtend om half zes beginnen in de kersenpluk. Het volgende avontuur had zich aangekondigd waarover hier meer.

Mijn tweede auto in Australië

Helaas komt er aan alles een eind. Zo ook aan Krekkie.

Krekkie ging een paar maanden later kapot gedurende een roadtrip naar Nimbin in de buurt van Byron Bay. Een kapotte auto is nooit iets dat mooi uitkomt. Toch heb ik het handig weten op te lossen en ben ik direct voor een andere auto gegaan. Wil je meer weten over dit avontuur? Klik dan hier.

Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

  • Stappenplan en Routes
  • Tips op het gebied van accommodatie
  • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië

Laat van je horen!

Heb jij ervaring met het kopen van een auto of een vette roadtrip door Australië? Heb je misschien nog vragen over het kopen van een auto of het doen van een roadtrip? Deel het hieronder!


Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: