Reisartikelen voor Australië: alles wat je nodig hebt voor je reis

reisartikelen

Wanneer je gaat reizen is het uitkiezen van de spullen die je mee wil nemen al moeilijk genoeg. Daarbovenop komt óók nog eens dat je misschien niet precies weet wat voor extra dingen je mee moet nemen. Zoals een reisstekker, backpack of powerbank. Je bent immers ver van huis en wil goed beslagen ten ijs komen. Alhoewel je in Australië geen ijs vindt. Behalve in de vriezer of bij de ijscoman. In deze blog zet ik alle reisartikelen voor Australië uiteen die jij nodig hebt voor je reis.

In dit artikel leer je:

  • Wat de beste 17 reisartikelen voor Australië zijn
  • Welke reisaccessoires minimaal nodig zijn om je reis goed te beginnen
  •  Handige weetjes

Leestijd: 5 minuten

More...


Top 17 reisartikelen voor Australië

In dit overzicht ga je 17 reisartikelen voor Australië vinden. Door alle reisgekte wordt er nog weleens wat vergeten en het is vervelend als je daar pas achter komt wanneer je in Australië bent aangekomen.

Denk als eerste alleen al aan de andere stopcontacten die Australië heeft. Wil je dus je telefoon kunnen opladen, dan is het belangrijk een adapter, reisstekker of wereldstekker aan te schaffen.

Ook is het handig om een powerbank aan te schaffen, opgeladen en al, voor het geval je even geen stroom kan vinden onderweg, maar je wel graag de weg terug wil vinden naar het hostel bijvoorbeeld en je navigatie nodig hebt op je telefoon.

Dus wil je weten welke reisbenodigdheden je minimaal moet hebben om je reis een succes te maken? Neem dan de lijst goed door!


Reisstekker voor Australië

Als je denkt aan het eerste reisartikel voor Australië dan is dat wel de reis- of wereldstekker. Australië heeft namelijk andere stopcontacten dan de meeste Europese landen zoals Nederland of België. Wanneer jij dus je apparaten wil gebruiken of opladen, dan zul je een reisstekker moeten aanschaffen.

 reisstekker voor australië

De Skross reisstekker voor Australië die je hierboven ziet is een solide stekker met drie pinnetjes die in het Australische stopcontact gaan. Het is een solide en stevige reisstekker die lang mee gaat.


Powerbank

Op je reis naar Australië is een powerbank essentieel.

Een powerbank is eigenlijk een draagbare batterij die je kan gebruiken om je telefoon of een ander apparaat via een usb poort op te laden.

Tijdens je reis zal je veel op pad zijn. Denk aan tours, of lange road trips. In die gevallen is het prettig om een back up te hebben om je telefoon bijvoorbeeld op te laden. Het is namelijk niet ontspannen als je nog 4% batterij op je telefoon hebt, terwijl je in Sydney je hostel moet terugvinden. 

Powerbank

Dit is éen van de best verkochte powerbanks. Ik raad aan de 20.000 mAh aan te schaffen. Op die manier ben je verzekerd van een goed ondersteunende extra batterij in tijden dat je het nodig hebt voor je telefoon, tablet of andere apparaten.


E-reader

e-reader

De Kobo e-readers vallen onder de beste die er zijn. Met deze e-reader kan je zo'n 12.000 boeken opslaan; genoeg te lezen dus 😉 Daarnaast heeft deze e-reader ook schermverlichting, dus wil je graag in het donker lezen, dan kan dat.

Tip

Mocht je je afvragen of een dergelijke e-reader wel fijn leest, dan kan ik daar volmondig 'ja' op antwoorden. Het geeft met schermverlichting aan of uit een heel natuurlijke leeservaring, net zoals een echt boek. Dit kan je niet zeggen bij een tablet dat vaak heel fel licht geeft en minder lekker leest.

Deze e-reader is ideaal wanneer je in een hostel slaapt met meerdere mensen in de zaal; nu hoef je in het donker geen lamp aan te houden om je boek te kunnen lezen.

Klik hier voor de volledige review over e-readers


Toilettas

Als iets je gaat helpen in het gedoe met reizen, douchen en je toiletspullen, dan is het deze toilettas. De haak aan de bovenkant van de toilettas is vooral handig. Hiermee kan je de tas makkelijk aan de rails van het douchegordijn, aan de deur van het douchehokje of aan een randje. Hiermee kan je tijdens het douchen makkelijk bij je spullen komen en zoals je op het plaatje kan zien, kun je veel kwijt in de toilettas.

Klik hier voor de volledige review over toilettassen voor op reis


Waterfles

Dopper drinkfles

Een absolute must voor je reis naar Australië is een drinkfles. Deze fles is ideaal voor je reis. Het is namelijk gemaakt van staal en gaat dus lang mee. Neem het mee naar de luchthaven en vul 'm bij als je de bagagecontrole door bent. Omdat de fles van staal is, zit je niet uit plastic te drinken (duh) en dit is beter voor je gezondheid! Het water in Australië kan je drinken, dus je kan het prima gebruiken bij je reis!


EHBO Kit

De meningen zijn verdeeld over het meenemen van een EHBO kit. Persoonlijk heb ik het gelukkig nooit hoeven gebruiken afgezien van enkele pleisters.

Bedenk jezelf in ieder geval dat je hoogstwaarschijnlijk naar een tropisch land gaat en bijvoorbeeld op slippers loopt en in korte kleren. Een schaaf- en of stootplek is daarom snel gemaakt en infecties zijn makkelijker om op te lopen.

Het is zeker het overwegen waard om mee te nemen. Mocht het niet voor jou zijn, wie weet voor iemand anders die het nodig heeft maar zelf niets heeft meegenomen. Vergeet vooral een ontsmettingsmiddel er niet bij te kopen.

EHBO-kit

Tijdens je reis door Australië zal je hoogstwaarschijnlijk van het bewandelde pad af stappen om zo de mooiste, onontdekte en ongerepte plekken te verkennen. Hierin kan er weleens iets gebeuren. Je valt of een vriend of vriendin valt en een schaafwond moet behandeld worden. Op zo'n moment is het prettig als je een EHBO kit bij je hebt. Klik op de knop hieronder om de inhoud van kit te zien.


Oordoppen

Oordoppen

Deze oordoppen gaan je leven redden, of die van anderen ... Met deze klassieke Herrie Stoppers krijg je een goede nachtrust. Gebruik ze in het vliegtuig bij huilende baby's, in hostels bij gesnurk of 'romances' van je hostelgenoten. De oordoppen zijn makkelijk in gebruikt. Je wrijft ze wat dunner tussen je vingers en kan ze zo makkelijk je oor in doen. Je gaat geen spijt krijgen.


Reisflesjes

Reisflesjes

Wanneer je op reis gaat, is het prettig om shampoo en zeep mee te nemen. Het nadeel van de meeste shampoo en zeep is dat het van die grote flessen zijn. Deze moet je meezeulen; 2 flessen is toch alweer 1.5 kilo erbij en het nadeel is dat deze kunnen gaan lekken. Dit is niet fijn voor je kleren en je backpack. 


Reisportemonnee

money belt

Op reis neem je waardevolle spullen mee. Denk aan je paspoort, je mobiel en contact geld. Over het algemeen kan het prettig zijn om deze spullen dichtbij je te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een lange tijden op het vliegveld en de vlucht zelf of een lange busrit in op de dag of in de nacht door Australië. Zakkenrollers heb je overal en met deze reisportemonnee kun je je waardevolle spullen zoals paspoort, bankpassen en contant geld dichtbij je dragen en onzichtbaar onder je kleren. Op die manier zorg je ervoor dat je ver van huis niet in de problemen komt, omdat je geen paspoort meer hebt, bankpasjes of geld.


Reiskussen

reiskussen

Australië is ver (helaas). Over het algemeen is het zo'n 24 uur vliegen met minimaal een overstap. Persoonlijk heb ik het geld niet om eerste klas te vliegen en ik denk dat dit voor de meesten van ons geldt. Daarom kan een reiskussen de reis naar Australië wat comfortabeler maken. Ook in Australië bestaat de kans dat je met de bus gaat reizen en die ritten zijn lang, omdat Australië zo'n groot land is. Bezuinig daarom zeker niet op een zere nek!


Backpack

backpack

Wellicht overbodig om te zeggen, maar als je gaat backpacken door Australië, dan is een backpack natuurlijk onmisbaar. Met deze 65 liter unisex backpack van Fjallraven zit je goed. Het is een kwalitatief goede backpack en draagt comfortabel. Fjallraven is één van de grootste fabrikanten als het gaat om outdoor producten en ze besteden naast het praktische gedeelte van de backpack ook veel aandacht aan een hip uiterlijk.

Gouden tip

Koop een backpack voor je reis door Australië niet te groot. 65 liter is echt méér dan genoeg. Wanneer je voor een grotere capaciteit gaat, ga je ook meer meenemen en dan wordt je tas zwaarder. Iedere keer tijdens het backpacken door Australië veel gewicht bij je zeulen gaat je echt tegenstaan. Been there, done that. Less is more.


Regenhoes / Flightbag

Een flightbag kopen voor je backpack

Om je backpack goed te beschermen tijdens je reis door Australië is het verstandig om een regenhoes of flightbag te kopen. De meeste backpacks hebben een ingebouwde regenhoes, alleen beschermt dat niet de gehele backpack.

Een flightbag beschermt de backpack volledig en hierdoor loop je niet de kans dat hengsels en touwtjes niet stuk gaan bij de bagage transporten omdat deze bijvoorbeeld blijven hangen. Daarnaast is de hoes ook waterdicht, dus mocht je tas nu blootgesteld worden aan een tropische regenbui, dan ben je in ieder geval verzekerd van droge kleren.

Naast het feit dat deze flightbag de backpack volledig kan beschermen, kan je ook de hengsels van je backpack makkelijk vrij maken om zo de backpack te dragen mét de flightbag mocht dit nodig zijn. 


Packing Cubes

packing cubes

Orden met deze packing cubes je backpack perfect. Sorteer je ondergoed bij je ondergoed, je shirts bij je shirts en je vuile was bij je vuile was. Wanneer je deze packing cubes gebruikt, hoef je je tas niet overhoop te halen wanneer je op zoek bent naar dat ene shirt. Nu kan je in delen makkelijk bij de kleding in je backpack komen. 


Kleine rugzak

rugzak

Wanneer je wandelingen maakt door de diverse steden die je gaat zien in Australië, dan is het handig om een kleine(re) rugzak te hebben dan je backpack waar je eten, drinken en andere dingen in mee kan nemen. Ook voor je handbagage in het vliegtuig is het handig.

Klik hier voor de volledige review van de rugzakken.


Slotje voor koffer of backpack

kofferslot

Wanneer je door Australië aan het backpacken bent, dan is je backpack of koffer een van de meest waardevolle bezittingen die je kan hebben. Daarom is het verstandig om een slot mee te nemen. Op die manier kan je je backpack of koffer op slot doen en eventueel aan iets vast maken, zoals je bed. Op die manier kan je de kans verkleinen dat eventuele onwelkome personen het hostel naar buiten lopen met je tas. Het gebeurt weleens.


Lakenzak

lakenzak

Sommige reizigers vinden het prettig om een lakenzak aan te schaffen wanneer ze gaat backpacken. Vooral als je kijkt naar hygiene. Niet elk bed in het hostel is even schoon, niet elk hostel neemt het nauw met wassen van het beddengoed of hygiene op zich. Met deze lakenzak heb je je eigen cocon waarover je vervolgens een deken kan leggen. Ook is het goed te gebruiken als binnenhoes van je slaapzak, zodat deze minder snel vies wordt.


Hoofdlamp

hoofdlamp

Tijdens je reis door Australië weet je nooit precies waar je terecht komt, ondanks de plannen die je maakte. Misschien kom je op een camping terecht, of ga je met een groep op pad en overnachten in de auto. In zulke gevallen is een hoofdlamp heel handig. Je hebt namelijk licht én je handen vrij om iets te doen. Ook in hostels kan dit handig zijn wanneer je een keer vroeg op moet en het nog donker is. Je hostelgenoten stellen het niet op prijs dat je het licht aan doet en deze lamp heeft 3 lichtstanden om de hoeveelheid licht te reguleren. Daarnaast kan je de maat aanpassen naar je hoofd met de verstelbare band.Laat van je horen!

Heb jij ervaringen met één of meer van deze bovengenoemde reisartikelen voor Australië? Zie je graag nog meer reisbenodigdheden behandeld in deze lijst? Laat het ons weten! Om die manier kunnen we andere reisfanaten helpen 🙂


Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: