3

De Oostkust van Australië: Zon, Zee, Strand, Natuur en Gezelligheid

oostkust van australië

Wanneer je gaat reizen, dan wil je leuke dingen zien en doen. Én, je wil natuurlijk leuke en soortgelijke mensen als jij ontmoeten. Wat is dan een goed plan? De Oostkust van Australië afreizen!

Zelf heb ik de Oostkust van Australië 3 keer afgereisd. De eerste keer van Sydney naar Cairns, de tweede kaar van Cairns naar Sydney en de derde keer van Adelaide naar Cairns. Zo leuk vond ik het!

In dit artikel leer je:

 • check
  De fundamentele gids van de Oostkust
 • check
  Wat er zo leuk is aan de Oostkust van Australië
 • check
  Tips en trucs om je reis een succes te maken
 • check
  Mijn persoonlijke ervaringen

Leestijd: 6 minuten

More...

De Oostkust van Australië

oostkust van australië

Voor het gemak zal ik de Oostkust van Australië opdelen als het gebied tussen Sydney en Cairns. 

Het klopt dat je eventueel ook lager dan Sydney zou kunnen beginnen, zoals Melbourne en het klopt dat je vanaf Cairns ook noordelijker kan gaan.

In het plaatje links zie je de Oostkust van Australië zoals ik het net heb opgedeeld. Sydney ligt in het Zuiden van Australië en Cairns in het Noorden, ook wel Far North Queensland genoemd, of de tropen. Mijn favoriete plek EVER!


Van Sydney naar Cairns

Veel Nederlanders en Belgen beginnen hun reis in Sydney, oftewel het Zuiden van Australië.

De reden hiervoor is vrij simpel. Het overgrote deel van de reizigers zijn jong en timen hun reis aan het eind van hun middelbare school of aan het eind van hun studie. Ze kiezen dan voor een tussenjaar na hun studie totdat ze aan de volgende stap beginnen. Even de Nederlandse zomer nog meepakken met een bijbaantje en dan de winter ontsnappen.

GROOT GELIJK.

Als je in Nederland de winter vermijdt, kom je in Australië in de zomer aan. Het is dan het laagseizoen in Cairns. Niet omdat Cairns dan zo'n vervelende plek is om te zitten, maar meer omdat de meeste backpackers dan in het Zuiden zitten nu het niet te koud is 😉

Wil je weten of het verstandiger is je reis in het Noorden of Zuiden van Australië te beginnen?


Je Transportopties

Met het vliegtuig

De makkelijkste, snelste en in mijn optiek saaiste manier om je te verplaatsen door Australië is met het vliegtuig. Voor ongeveer 60 euro (95 Australische dollar) heb je een enkeltje van Sydney naar Brisbane. Dit is even grof genomen. Je kan ook lager zitten als je goed timed. 

Wil je weten hoe je goedkoop vliegtickets binnen Australië boekt?

Trein

De trein is de minst populaire optie voor reizigers in Australië. Het is duur en heeft weinig stops. Op die manier gebeurd een beetje hetzelfde als met het vliegtuig: Je reist langs plekken die het waard zijn om te bezoeken, maar je trein stopt er niet.

Met de bus

Veel reizigers en backpackers pakken de bus om door Australië te reizen.  Vooral aan de Oostkust van Australië is er een goed aanbod van bussen die de verschillende steden aan doen. Je kan bijvoorbeeld bij Greyhound Australia een pakket kopen waarbij je bijvoorbeeld van Sydney naar Cairns kan reizen uitstappen waar je wil, daar blijven zolang je wil en vervolgens opstappen wanneer je klaar bent om door te gaan.

Het grote nadeel? Je hebt de vrijheid niet om uit te stappen waar je wil.

Met de auto

De auto is het meest ideaal. Als jij geld hebt om een auto te kopen van rond de 2.000 Australische dollar, dan zou ik dit serieus overwegen.

Wil je weten welke auto's goed zijn om te kopen?

oostkust van australië

Het voordeel van een auto is dat je kan stoppen waar en wanneer je maar wil. Zie je bijvoorbeeld een mooie 'look out' naderen? Dan kan je daar een paar mooie kiekjes nemen en even de tijd voor jezelf.

Óf je gooit een matras achterin en gaat kamperen! Er zijn heel veel kampeerplekken te vinden aan de Oostkust van Australië. Een goede website hiervoor is WikiCamps.

Liften

In het verlengde van het reizen aan de Oostkust van Australië met de auto ligt liften. Eén van de grootste groepen op Facebook is de Australia Rideshares for Backpackers. Hier kan je een oproep plaatsen om een lift te krijgen als je van bijvoorbeeld Sydney naar Brisbane wil. Veel reizigers doen namelijk hetzelfde en gaan dezelfde kant op.

Omdat ik zelf een auto had zette ik meestal een aanbod daar neer. Het is gezellig om met meerdere mensen de road trip te doen en je kan ook nog eens de benzinekosten verdelen. Uiteraard lift je op eigen risico en gebruik je je gezonde verstand wanneer je bij iemand in de auto springt. Drink dus eerst even een bak koffie met de persoon in kwestie.

Op de fiets

Er zijn zelfs mensen die de Oostkust van Australië op de fiets doen! Zo heeft Thijmen, een vriend van mij, van Sydney naar Brisbane op de fiets gedaan.

Sydney

Sydney is een zeer toegankelijke plek om aan te komen als je net begint met je reis. Vanaf het vliegveld pak je zo een trein, metro, taxi of Uber naar het centrum waar je wellicht je hostel hebt of waarvandaan je overstapt. 

Wil je meer weten over Sydney en wat je er allemaal kan doen?


Etappe 1 - New South Wales: Van Sydney naar Brisbane

In je tocht langs de Oostkust van Australië, waar ik er in dit geval even vanuit ga dat je van plan bent om vanuit Sydney te vertrekken, is de tocht van Sydney naar Brisbane een fijn inkomen. Het is niet mega commercieel zoals het stuk van Brisbane naar Cairns waar de meeste tours op gericht zijn.

Toch is het stuk tussen Sydney en Brisbane heel erg mooi om te ervaren. Vooral als jij een eigen (huur)auto hebt of een campervan. Als je dan ook nog eens een surfplank op je dak hebt, dan ga je al helemaal gouden tijden tegemoet.

Je vertrek uit Sydney

Sydney heb je tegen deze tijd misschien wel goed ervaren. Je hebt (veel te dure) cocktails gedronken bij het Opera House. Je hebt een wandeling gemaakt naar de Harbour Bridge. Misschien heb je vanaf Darling Harbour wel een boottocht gemaakt naar Manly om te surfen en mooie kiekjes te maken vanaf de boot. 

Het is tijd om de wijde wereld in te gaan.

In eerste instantie moet je Sydney eerst uit zien te komen en het kan wel even een uurtje duren voordat je merkt dat de drukte minder wordt. 

De route

De weg die je volgt of aanhoudt is de M1 / A1. Ook wel Pacific Highway genoemd Dit is één van de hoofdwegen van Australië. Als je hier op zit kan er niet veel mis gaan. Je gaat of noord of zuid. 

Newcastle
oostkust van australië

Eén van de eerste steden die je tegen gaat komen in je tocht van Sydney naar Cairns is de stad Newcastle. Newcastle is gesticht in 1804 en het is het op één na dichtstbevolkte gebied van de staat New South Wales met ongeveer 320.000 inwoners. Het heeft een relatief rijke geschiedenis en cultuur en biedt een groot aantal mogelijkheden voor wandelingen en activiteiten zoals surfen. Het is sowieso de moeite waard om te stoppen tijdens bijvoorbeeld je road trip voor een lekkere koffie. Daar zijn Australiërs gek op.

Wil je meer weten over Newcastle en wat je er allemaal kan doen?


Port Macqu​​​​arie
oostkust van australië

Gesticht in 1818 met als doel om veroordeelden daar hun straf te laten uitzitten, heeft Port Macquarie nu een inwoneraantal van ongeveer 46.000 mensen. Tegenwoordig dient het niet meer als doel om gevangen naar toe te brengen (gelukkig), maar is het een plek geworden waar mensen naar toe komen om van de natuur te genieten. Het biedt een breed scala aan wandelingen en mogelijkheden om (wilde) dieren te zien, zoals in de Billabong Zoo. Wil je surfen? Dat kan!

Wil je meer weten over Port Macquarie en wat je er allemaal kan doen?


Crescent Head
oostkust van australie

Crescent Head. Een schattig dorp aan de Oostkust van Australië. Je hoort er niet veel over en eerlijk gezegd twijfelde ik om erover te schrijven, maar ik doe het toch!

Crescent Head heeft een speciale plek in mijn hart. Ik raakte in mijn 'zwerftocht' langs de Oostkust van Australië aan de praat met een man die ik tegenkwam op een camping bij Newcastle.

Deze kerel was rond de 60 jaar en hield nog steeds van zijn trouwe surfplank. Hij als Australiër gaf me wat inside informatie over het land met de beste surf spots. Hij noemde Crescent Head en loog niet. Ook niet over zijn 'belofte' dat er dolfijnen te spotten waren.

oostkust van australië

Ik besloot om het te bezoeken en bij aankomst trof ik eigenlijk niet veel aan met een inwoneraantal van ongeveer 1,500 man. Even naar de supermarkt om wat boodschappen te doen voor het kamperen. Uiteraard heb je er campings, maar ik hou wel van een beetje avontuur dus ik ben het minder bewandelde pad afgegaan.

Het avontuur

Na alle inkopen te hebben gedaan, besloot ik om Crescent Head uit te rijden richting het noorden op Loftus Road. Je rijdt hier dan parallel aan de zee. Voor mij was het kijken naar het eerste de beste pad richting zee en die vond ik. Richardsons Crossing. 

oostkust van australië

De bordjes schreeuwden dat er alleen maar 4x4's daar konden rijden, maar het eerste stuk zag er begaanbaar uit. De stoute schoenen aangetrokken en mijn Holden Commodore Wagon maar even aan een test ondergaan. Het ging heel langzaam want het was al donker. Soms moest ik uitstappen om te kijken of ik langs een geul kon komen die voor me lag. Ik zag meteen wild om me heen; grote vleermuizen, kangoeroe's.

De geul was begaanbaar en na een tijdje aanklooien, werd een paradijs zichtbaar. Een vlakke ruimte waar ik mijn auto kon neerzetten voor de nacht aan de voet van het strand met NIEMAND in de buurt. Er lifte iemand met me mee op deze tocht en het is heel gaaf om eigenlijk met een vreemde dit te mogen delen.

oostkust van australië

De volgende morgen nam ik een heerlijke frisse ochtendduik in de zee. Ik ervoer behoorlijk wat ontzag toen ik vanaf de auto een paar meter verder liep naar het strand en begroet werd door de dolfijnen zoals je hier links ziet. Het was echt waanzinnig mooi. Ik ben gaan zwemmen en het was heel cool om te weten dat er 100 meter verder de dolfijnen in de golven aan het spelen waren.

Wil je meer weten over Crescent Head en wat je er allemaal kan doen?


Coffs Harbour
oostkust van australië

De volgende stop was Coffs Harbour. Wanneer je bij Coffs Harbour aankomt zit je al dichterbij de grens van New South Wales en Queensland. Met een inwoneraantal van 70,000 zou je het een plek van redelijke grote kunnen noemen. Coffs Harbour aan de Oostkust van Australië staat bekend om z'n houtproductie en bananenindustrie. Vanuit dit doel is er in het verleden een haven ontstaan voor transport.

Nu staat Coffs Harbour ook bekend voor attracties, zoals walvistours, skydives, het Big Banana Monument en de grote hoeveelheid aan natuur en wildlife.

Wil je meer weten over Coffs Harbour en wat je er allemaal kan doen?


Byron Bay
oostkust van australië

Byron Bay ... Er zijn weinig mensen die dit een vervelende plek vinden. Eerlijk gezegd ben ik tijdens mijn reizen NIEMAND tegen gekomen die het hier niet naar z'n zin heeft gehad. 

En hetzelfde hier. Byron Bay, één van de laatste plaatsen in New South Wales aan de Oostkust van Australië voordat je Queensland binnenkomt, staat bekend om z'n ontspannen atmosfeer. 

Als je Byron Bay zegt, dan denk je aan hippies. Alleen, de échte hippie tijd is voorbij. Nu is het eerder hip. De sfeer is nog steeds laid back. Je kan er surfen, uitgaan en de mooie natuur aanschouwen. In de buurt van Byron Bay heb je het plaatsje Nimbin. Als je op zoek bent naar een vibe die in de buurt van hippies komt, dan moet je daar wezen. Ongeveer 2 uur landinwaarts en dan ben je er. Bereid je voor op veel aanbod van bepaalde 'groenwaren'. 

Wil je het dichterbij zoeken, dan is Bangalow ook leuk. Dit is een plaatsje waar op de 4e zondag van elke maand een markt te vinden is waar je allerlei leuke dingen vindt en lekkere dingen kan eten en drinken.

Sla dit gebied in je reis aan de Oostkust van Australië zeker niet over. Het biedt een goede hoeveelheid aan knusse cultuur met muziek en gezelligheid.

Wil je meer weten over Byron Bay en wat je er allemaal kan doen?


Trouwens!

5 essentiële dingen om mee te nemen naar Australië

1. Een goede gids - Wanneer je door Australië reist is het belangrijk om de juiste gids aan te schaffen met alle ins en out over het land. Klik hier voor de gids.


2. Een waterfles - Dit is essentieel tijdens je reis. Deze waterfles is van staal en gaat daarom dus lang mee. Ideaal ook wanneer je gaat vliegen en nog gezond ook! Drinken uit plastic is namelijk niet zo goed voor je.


3. Een reisstekker - Zonder een reisstekker kom je niet ver in Australië als je graag je apparaten zoals je telefoon wil opladen. Daarom adviseer ik deze stevige en functionele reisstekker.


4. Een powerbank - Een powerbank is onmisbaar op je reis door Australië. Er bestaat een grote kans dat je bijvoorbeeld veel foto's met je mobiel gaat maken wanneer je een hele dag op weg bent. Je mobiel gaat dus snel leeg en er is niet altijd een gelegenheid om deze op te laden. Met deze powerbank echter wel! Vooral in nood is het handig deze wel te hebben.


5. Een e-reader - Een e-reader is superchill voor op reis. Nu kan je boeken meenemen, maar niet het gewicht dragen! Hier vind je de beste e-reader volgens de Kangoeroeland-test.

Etappe 2 - Queensland: Van Brisbane naar Cairns

Gold Coast
Oostkust Australië

Na Byron Bay is het tijd om de staat New South Wales te verlaten en Queensland te betreden.

Om te beginnen kom je eigenlijk de stad Gold Coast als eerste grote stad tegen wanneer je van New South Wales de grens over gaat naar Queensland.

Gold Coast is een échte touristenplek waar je van alles kan doen. Denk aan surfen, uitgaan en het bezoeken van Sea World, Dreamworld en Warner Bros. Movie World.

Wil je meer weten over Gold Coast en wat je er allemaal kan doen?


Brisbane
oostkust van australië

Waar je net een paar stukken hebt gehad waar je het rijk alleen had, kom je ineens in een metropool waar je 'u' tegen zegt; De hoofdstad van de staat Queensland.

Als jij een stadsliefhebber bent, dan kom jij hier wel aan je trekken. Brisbane biedt veel gelegenheid om uit te gaan, zoals in Fortitude Valley, ook wel The Valley genoemd en zelfs BrisVegas.

Queensland staat een beetje bekend als de staat van de rednecks. De mensen die op het land werken. Daarnaast is er in Queensland ook veel mijnbouw. De mensen van deze industrieën gingen en gaan regelmatig naar Brisbane toe en vandaar de naam BrisVegas. In Brisbane laten ze zich dan even helemaal gaan. Je zal soms tijdens je reizen horen dat de mensen van Queensland vaak een beetje bogan zijn. Dit is aan jou om zelf te ervaren in Brisbane 😉

Naast uitgaan kan je er ook goed eten en heb je mooie plekken en musea om te bezoeken, zoals South Bank en het Queensland Museum. Vergeet ook niet langs de dierentuin van Steve Irwin te gaan! 

Wil je meer weten over Brisbane en wat je er allemaal kan doen?


Sunshine Coast
oostkust van australië

De Sunshine Coast of Sunny Coast is populair onder Australiërs om te wonen en is behoorlijk laid back. Waarom? Tussen de Sunshine Coast en Gold Coast en heerst er een beetje rivaliteit. De Gold Coast is namelijk behoorlijk toeristisch met buitenlanders, maar ook Australiërs. Er wordt vanuit de Sunshiners dus een beetje op neer gekeken 😉

Als jij een chille plek wil die niet al te toeristisch is en waar je kan surfen en goed uit gaan dan is dit de plek voor jou. Daarbij heb je ook genoeg tours naar mooie natuurgebieden.

Wil je meer weten over Sunshine Coast en wat je er allemaal kan doen?


Noosa Heads
oostkust van australië

Noosa Heads of gewoon Noosa is één van mijn favoriete spots langs de Oostkust van Australië. Met een kleine 4,500 inwoners is het klein, knus en ontspannen. Het dorp is een plek waar mensen met geld naar toe gaan en wonen. Een soort Wassenaar van Australië (maar dan mooier). Als je dus een kopje koffie neemt in de hoofdstraat, reken dan ook op het geven van een briefje van 5 Australische dollars (ongeveer 3,10 euro).

Accommodatie is er genoeg. Je zal er genoeg hostels, hotels en airbnb's vinden. Zelf zat ik hier in het hostel Nomads en daar betaalde ik 10 Australische dollar per nacht om op hun terrein in de auto te slapen en gebruik te kunnen maken van de douches en de keuken. 

Naast goede accommodatie, strand, surfen en café's heb je er ook hele mooie natuurgebieden om te bezoeken. Ik raad je zeker aan om dit dorp te bezoeken.

Wil je meer weten over Noosa en wat je er allemaal kan doen?


Rainbow Beach
oostkust van australië

Rainbow Beach is een leuke plaats die je na Noosa Heads gaat tegenkomen aan de Oostkust. De plaats is klein, met ongeveer 1.200 inwoners en in 1969 opgericht voor de zandindustrie. Nu leeft het hoofdzakelijk op toerisme en dan vooral de toeristen die graag naar Fraser Island willen gaan. Buiten Fraser Island om kun je er tal van andere leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een tour van Noosa Heads naar Rainbow Beach met de 4x4 via het strand.

Wil je meer weten over Rainbow Beach en wat je er allemaal kan doen?


Hervey Bay
Oostkust Australië

De volgende plaats die je gaat tegenkomen aan de Oostkust als je van Zuid naar Noord Australië reist, is Hervey Bay. Hervey Bay is ook een populair toegangspunt voor Fraser Island, maar is groter dan Rainbow Beach. Dat betekend dat je er ook meer kan doen! Met een inwoneraantal van ongeveer 53.000 leeft het voornamelijk van de toerisme. Niet alleen Fraser Island speelt hierin een rol, maar ook het walvisseizoen; veel tours zijn hierop ingesteld. Naast deze tours kan je er nog veel meer doen!

Wil je meer weten over Hervey Bay en wat je er allemaal kan doen?


Bundaberg
Oostkust Australië

Gesticht in 1870 en draaiend op de (riet) suiker industrie heeft Bundaberg of "Bundy" een inwoneraantal van ongeveer 53,000. 

Ooit weleens van Bundaberg Rum gehoord? Dat komt hier vandaan! Want rum wordt gemaakt van? Suiker!

Buiten deze industrie trekt de plaats en het merk Bundaberg veel toeristen.

Bundaberg is ook een poort naar het zuidelijke gedeelte van The Great Barrier Reef en mooie landinwaartste national parks die je zeker gezien moet hebben.

Wil je meer weten over Bundaberg en wat je er allemaal kan doen?


Agnes Water
oostkust van australië

In je reis door Australië zal je plekken tegenkomen die je hart stelen. Bij mij is dat Agnes Water. Hier heb ik leren surfen en het staat in de top 10 van de beste surfplekken in Australië.

Agnes Water is een kleine plaats aan de Oostkust van Australië met een inwoneraantal van ongeveer 1,900 dat voornamelijk leeft op toerisme.

De plaats heeft het meest noordelijke strand aan de Oostkust waar je nog kan surfen. Als je noordelijker gaat, dan heb je geen stranden meer waar dat kan. De reden hiervan is dat The Great Barrier Reef de golven tegenhoudt. Mocht je dus voor langere tijd bijvoorbeeld in Cairns zitten en je wil surfen, dan kan je met een charterboot voorbij het rif varen en daar surfen. Dit is alleen wel een gedoe, dus neem het er hier flink van!

Wil je meer weten over Agnes Water en wat je er allemaal kan doen?


Town of 1770
oostkust van australië

1770 is letterlijk de naam van deze plaats en duidt daarbij meteen ook het jaar aan van de tweede landing van James Cook in Australië. Botany Bay in Sydney was de eerste landing.

Met 1770 is Queensland 'ontdekt' en James Cook bleef niet, omdat er geen water te vinden was.

Town of 1770 ligt tegen Agnes Water aan en dient ook als een poort naar The Great Barrier Reef. Buiten deze grote bezienswaardigheid heb je er nog veel meer dingen te doen. Klik hieronder om meer te weten over deze plaats aan de Oostkust van Australië.

Wil je meer weten over Town of 1770 en wat je er allemaal kan doen?


Airlie Beach
oostkust van australië

Airlie Beach is een plaats aan de Oostkust van Australië die je vaak gaat horen. Eén van de redenen is omdat je via Airlie Breach naar de Whitsunday Islands kan komen. Een andere reden is dat het toeristisch is en dan vooral voor alle feest bars. Het bruist van de activiteiten en live optredens. De plaats is een vakantiebestemming voor veel Australiërs.

Kies hier dus je hostel zorgvuldig uit 😉 Het kan namelijk zo zijn dat je een party hostel hebt geboekt of een hostel dat náást een party hostel ligt. 

Met een inwoneraantal van ongeveer 1,250 kan je het niet groot noemen, maar het kan zeker druk zijn in het toerisyenseizoen. Airlie Beach biedt veel activiteiten en is één van de grote poorten naar The Great Barrier Reef. 

Airlie Beach heeft ook een 'eigen' vliegveld. Deze ligt in de plaats Proserpine. Mocht je dus willen vliegen van Brisbane naar Airlie Beach en daarna door vliegen naar Cairns, dan is dat mogelijk. Klik op de link hieronder als je meer wil weten over de plaats Airlie Beach.

Wil je meer weten over Airlie Beach en wat je er allemaal kan doen?


Bowen
oostkust van australië

Bowen is met een inwoneraantal van ruim 10,000 een plaats aan de Oostkust dichtbij Airlie Beach. Het is een plaats die niet zo populair is onder toeristen maar wél onder backpackers.

Waarom?  Veel backpackers gaan hier naar toe om te werken. Er is namelijk veel werk te vinden in de landbouw en dat zorgt er weer voor dat backpackers voor een tweede jaar in Australië kunnen sparen. Denk bijvoorbeeld aan een baan als tomatenplukker!

Buiten dat zijn er leuke bezienswaardigheden aanwezig die je kan bezoeken wanneer je langs deze plaats komt.

Wil je meer weten over Bowen en wat je er allemaal kan doen?


Ayr
oostkust van australië

Ayr is een kleine plaats die je gaat tegenkomen na Bowen wanneer je de Oostkust van Australië afreist van zuid naar noord. Het heeft ongeveer 8,500 inwoners en leeft vooral van de rietsuiker industrie. Het is een plaats die regelmatig wordt overgeslagen door toeristen en backpackers, omdat de focus ligt op deze industrieën.

Toch doen ze hun best om op de kaart te komen voor toeristen, dus zijn er ook zeker dingen te doen wanneer jij er langs komt. Denk bijvoorbeeld aan vissen, kiten en het zien van mooie natuur en dieren. Klik hieronder om meer te weten te komen over Ayr in de staat Queensland.

Wil je meer weten over Ayr en wat je er allemaal kan doen?


Townsville
oostkust van australië

Waar je van van metropool Brisbane richting Cairns reist, merk je dat hoe verder je van Brisbane af gaat hoe landelijker en rustiger de plaatsen worden. Totdat je Townsville tegen komt. Hier komt je dichter bij de drukker bewoonde wereld.

Dit merk je al aan het inwoneraantal van ongeveer 175,000 wat aanzienlijk hoger is dan bijvoorbeeld het plaatsje Agnes Water. Dit komt mede omdat vanuit hier veel wordt geregeld voor het noordelijke stuk van Queensland, oftewel Far North Queensland.

Je kan hier dus veel activiteiten en bezienswaardigheden verwachten. Denk aan een groot aquarium en tropisch museum én het eiland Magnetic Island die je met de ferry vanaf Townsville kan bereiken. Vooral deze laatste is populair en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wil je meer weten over Townsville en wat je er allemaal kan doen?


Mission Beach
oostkust van australië

Ook Mission Beach heeft een plek in mijn hart en dat komt vooral omdat Mission Beach een chille plaats is. Je kan er genieten op het strand, met tussen de palmbomen diverse bars en resort die in de avond live optredens hebben. 

Mission Beach staat ook bekend om de Skydives; Skydive Mission Beach. Hierbij vertrek je vanaf Mission Beach naar een klein vliegveld in Tully waar je het vliegtuig in stapt en op vierenhalve kilometer het vliegtuig met een instructeur uit springt en landt op het prachtige strand van Mission Beach. Deze heb ik zelf ook gedaan en was fantastisch!

Buiten de skydive zijn er nog meer leuke dingen te doen in deze mooie tropische plaats aan de Oostkust van Australië. Klik op de link hieronder voor meer.

Wil je meer weten over Mission Beach en wat je er allemaal kan doen?Etappe 3 - Queensland: Cairns en omstreken

Cairns

In Far North Queensland is Cairns the place to be. Cairns is een uitgestrekt stad met ongeveer 145,000 inwoners en veel bezienswaardigheden en activiteiten.

De omgeving is om eerlijk te zijn adembenemend. Denk aan gebieden zoals The Tablelands en The Daintree Rainforest, maar ook het gebied waar het écht bekend om staat; The Great Barrier Reef.

De plaats trekt veel toeristen en biedt een grote verscheidenheid aan tours. Denk aan vistours, reef tours, tours naar de watervallen en het tropisch regenwoud.

Cairns zelf is bruisend. Er zijn veel bars en veel live optredens. Mis deze plaats zeker niet wanneer je langs de Oostkust van Australië reist. Klik hieronder om te weten te komen wat je allemaal kan doen in deze staat én aanschouw hoe mooi de omgeving is met het tropisch regenwoud.

Wil je meer weten over Cairns en wat je er allemaal kan doen?


Wil je nog meer weten voor je reis naar Australië?

Dit boek behandelt alles dat je moet weten!

 • Stappenplan en Routes
 • Tips op het gebied van accommodatie
 • Persoonlijke ervaringen van een pro
Backpackgids Australië

Laat van je horen!

Ben jij langs de Oostkust van Australië gereisd? Of wil je dat graag? Deel dan hieronder je ervaringen en vragen. We zijn benieuwd!


Deel dit artikel!
Luuk
 

Luuk is in 2012 naar Australië gegaan om te reizen, ontdekken en van de natuur te genieten met leuke mensen. Tijdens zijn reizen liep hij tegen dingen op die hij zelf moest uitvinden omdat er geen heldere informatie voor handen was. Daarom besloot hij om Kangoeroeland op te richten waar hij mede enthousiastelingen informeert om het beste uit hun Australië reis te halen. Als jij alvast wil beginnen, check dan ook zeker deze gids.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments
Patrick - December 7, 2018

Helemaal top Luuk.
Super bedankt……
Wij vertrekken 29 december voor een maand en ons reisschema ziet er als volgt uit
Sydney, blue mountains, Townsville, Mackay, Rockhampton, Hervey Bay, Sunshine Beach, Brisbane, Coffs Harbour, Tamworth(er is op dat moment een grote happening op country en western muziek), Port Macquarie en Newcastle.
Wij gaan van Townsville met een auto langs de kust dus terug naar Sydney en verblijven op elke plek een aantal dagen.
Heb jij aan de hand van dit schema nog wat tips of suggesties? bezienswaardigheden die je niet mag missen of wat dan ook.
Ik hoor het graag.
Alvast bedankt.
Groetjes Patrick

Reply
  Versio - December 7, 2018

  Graag gedaan Patrick!
  Leuk dat jullie gaan 🙂 Hopelijk red je Oud en Nieuw in Sydney!

  Wanneer je in Sydney bent zou ik de grootste hotspots bezoeken, zoals The Opera House met de Harbour Bridge. Maak ook zeker een wandeling door de ‘Foreshore Walk’ te doen. Deze loopt vanaf The Opera House richting Darling Harbour via Circular Quay, Millers Point en Barangaroo. Ook zou ik een dagje naar Bondi Beach gaan. Daar is het echt prachtig en dit is een beroemd strand, bekend van de reality serie Bondi Rescue. Bij Bondi Beach heb je mooie wandelingen en je kan er ook surfen. Ga ook een dagje naar Manly Beach. De pont naar Manly Beach vertrekt vanaf Circular Quay. Misschien dat je de eerder genoemde wandeling kan gebruiken om vervolgens op het strand van Manly te chillen, te surfen en een biertje te drinken in één van de lokale bars. De Blue Mountains dichtbij Sydney is een tour opzich waar je genoeg te zien en te doen krijgt.

  Ik neem aan dat je een vlucht richting Townsville vervolgens pakt. In Townsville kan je verschillende dingen doen, maar het leukste en mooiste is om vanuit Townsville naar Magnetic Island te gaan. In Mackay en Rockhampton is vervolgens niet superveel te doen. In Rockhampton heb je bijvoorbeeld de Capricorn Caves en in Mackay heb je een vet waterpark en wat mooie wandelingen.

  Wanneer je in Hervey Bay terecht komt, dan ben je in de buurt van mijn persoonlijke favoriet. Dit is Fraser Island. Hier vind je wat info over Hervey Bay: http://www.kangoeroeland.nl/doen-in-hervey-bay-australie/
  Vanuit deze link kan je ook doorlinken naar mijn artikel over Fraser Island. Zeker checken!

  Bij de Sunshine Coast zal ik je laten leiden door hoe je je verder voelt. Misschien dat je even wil ontspannen na een Fraser Island avontuur 😉 Je kan hier surfen en chillen aan het stand. Ook heb je hier een vet waterpark en ook Sea Life, een groot aquarium. Vanuit hier kan je ook een tour boeken naar Australia Zoo. Dit is de dierentuin die opgericht is door Steve Irwin, de inmiddels overleden Australische held. De Australia Zoo is vanaf de Sunshine Coast richting Brisbane, dus wellicht een mooie combi.

  Brisbane is een grote stad met alle activiteiten die een grote stad te bieden heeft. Hou je van stappen? Ga dan naar Fortitude Valley oftewel The Valley. Hou je meer van wandelen, ga dan naar South Bank met het reuzenrad (Brisbane Ferris Wheel) met in de buurt enkele botanische tuinen. Hou je van musea, dan kun je die hier ook bezoeken.

  Coffs Harbour is weer iets totaal anders dan Brisbane. Coffs Harbour is weer een kleine plaats en je hebt er niet zoveel te doen als Brisbane. Je kan hier wel een skydive doen 😉 😉 en over Tamworth, als daar een Western evenement is, dan zeker gaan. Er zijn dan veel evenementen en waarschijnlijk wordt er dan ook een rodeo en paardenrace gehouden, die Aussies zijn daar gek op.

  Port Macquairie en Newcastle zijn aan elkaar gewaagd. Dit zijn wederom kleine plaatsen met beperkte dingen om te doen. In Port Macquairie is het leuk om het Koala Hospital te bezoeken en in Newcastle kan je genieten van de mooie kustlijn. Doe hier de Bathers Way Coastal Walk.

  Goed, je gaat een maand dus de tijd is beperkt. Heb je nog tijd voor Byron Bay dat onder Brisbane ligt? Dit is één van mijn favoriete plekken en ik ben niet de enige. Hier kan je chillen op het strand, wandelen, surfen en leuke mensen ontmoeten.

  Reply
   Patrick - December 8, 2018

   Wij starten de vakantie met het vieren van oud en nieuw op een boot in de haven van Sydney. Daarna de tour door de blue mountains en dan inderdaad een binnenlandse vlucht naar Townsville. we hebben er heeeeel veel zin in en zullen deze tips zeer zeker mee nemen in onze reisplannen.
   Ontzettend bedankt Luuk.
   Groetjes Patrick

   Reply

Leave a Reply: